|

Lozan'daki otelin sırrı

Suriye'de yaşanan krize çözüm bulunması için Türkiye, ABD, Rusya, Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanları Lozan kentinde toplandı. 600 bine yakın insanın hayatını kaybettiği ve 6 milyon insanın da mülteci durumuna düştüğü krizin çözümü için düzenlenen toplantının gerçekleştiği otel 100 yıl önce de Türkiye'nin gündemine gelmişti.

Yeni Şafak
17:26 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:50 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
 Beau-Rivage Palace oteli bundan 100 yıl önce Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Lozan Antlşaması  Beau-Rivage Palace otelinde imzalandı.
Beau-Rivage Palace oteli bundan 100 yıl önce Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Lozan Antlşaması Beau-Rivage Palace otelinde imzalandı.

İsveçre'nin Lozan kentinde Türkiye, ABD, Rusya, Suudi Arabistan ve İran'ın katılımı ile Suriye krizinin geleceği ele alınıyor. Zirveye ev sahipliği yapan Beau-Rivage Palace oteli bundan 100 yıl önce Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir toplantıya ev sahipliği yapmıştı.



Türkiye'nin sınırlarının belirlendiği Lozan Antlaşması da Beau-Rivage Palace otelinde imzalanmıştı. Yaklaşık 100 yıl sonra ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımı ile gerçekleşen toplantıda Suriye'de yaşanan krizin çözümü ele alınıyor. Toplantıda Türkiye'nin Suriye'deki krizin sona erdirilmesi için ortaya koyduğu plan da ele alınacak.





İran'dan süpriz Lozan kararı





#Lozan
#Türkiye
#ABD
#Rusya
#Suudi Arabistan ve İran
#Beau-Rivage Palace
8 yıl önce