|

Lübnan'dan Suriye'ye kınama: 2 papaz hemen serbest bırakılsın!

Suriye'nin Halep kenti kırsalında Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile Rum Ortodoks Metropoliti Paulus Yazıcı'nın kaçırıldığı iddia edildi.

Aa
00:00 - 23/04/2013 Salı
Güncelleme: 21:38 - 23/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Lübnan'dan Suriye'ye kınama: 2 papaz hemen serbest
Lübnan'dan Suriye'ye kınama: 2 papaz hemen serbest

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Hristiyan din adamlarının kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmasından Esed rejiminin sorumlu olduğunu savundu.

SMDK'dan yapılan açıklamada, "Suriye toplumunun asıl hedefi baskıcı rejimden kurtulmak, özgürlük, adalet ve eşitlik ilkelerine dayalı bir devlet kurmaktır. Hristiyan din adamları kaçırılarak toplum asıl hedefinden alıkonulmak isteniyor. Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'in rejim aleyhindeki son açıklamaları Esed'i kızdırmış olabilir. SMDK din adamlarının bulunması için yoğun çaba sarf etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

-Lübnan'dan kınama-

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Halep'te kaçırılan 2 Hristiyan din adamının hemen serbest bırakılması çağrısında bulunarak, olayı kınadı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile Rum Ortodoks Metropoliti Paulus Yazıcı'nın kaçırılarak, şoförlerinin öldürülmesini şiddetle kınıyoruz" ifadesine yer verildi.

Bu yöntemle hedeflerin ve demokrasi isteklerinin gerçekleşmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, kaçırılanların serbest bırakılarak, ailelerine ve vatanlarına iade edilmeleri çağrısında bulunuldu.

Lübnan Müftüsü Muhammed Reşid Kabbani ise hangi din ve mezhepten olursa olsun din adamlarına karşı saldırıları kınadıklarını belirtti.

Kabbani, bölgede Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında çatışma çıkarmak isteyenlerin olduğunu, bu gibi olayların İslam'ın karalanmasına yol açtığını belirterek din adamlarının serbest bırakılmasını istedi.

Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA), İbrahim ve Yazıcı'nın Halep'in Kefr Dail köyünde kaçırılmasından muhalif silahlı grupları sorumlu tuttu.


11 yıl önce