|

Macaristan'dan Arnavutluk'a AB desteği

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan'ın Arnavutluk'un Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin hızlandırılması için desteklerini sürdüreceğini söyledi.

Yeni Şafak
17:07 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:28 - 10/12/2014 Çarşamba
AA
.
.
Szijjarto, Arnavutluk'taki temasları kapsamında, Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile bir araya geldi.


Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Szijjarto, Arnavut mevkidaşı Buşati ile ticaret, enerji, demiryolları ve tarım başta olmak üzere birçok alanda karşılıklı işbirliğini geliştirme konularını ele aldıklarını ifade etti.


Batı Balkan ülkelerinin Orta Avrupa'daki enerji güvenliği açısından önemli bir rol oynayacağını belirten Szijjarto, "Bu nedenle, Batı Balkan ülkeleri Macaristan için çok önemli. Bu bölgedeki istikrar ve AB'ye üyelik sürecinde işbirliği yapmak bizim için önemli. Macaristan, Arnavutluk'un AB üyeliğinin hızlandırılması için desteklerini sürdürecek" ifadesini kullandı.


Arnavutluk Dışişleri Bakanı Buşati de Macaristan'a AB üyelik sürecinde Arnavutluk'a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.


Görüşmenin ardından Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erion Veliay da Macaristan'da yaşayan Arnavutluk vatandaşlarının ve Arnavutluk'ta yaşayan Macaristan vatandaşlarının sigortalarının ülkelerinde döndüklerinde de tanınmasını ve bu kişilere emeklilik hakkı tanınmasını öngören anlaşmayı imzaladı.
#macaristan
#arnavutluk
#Peter Szijjarto
9 yıl önce