|

Macron PKK’ya kucak açtı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, SDG ismini kullanarak uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışan terör örgütü PKK’dan bir heyeti Elysee Sarayı’nda ağırladı. Görüşmede Macron’un SDG’ye desteğini sürdüreceğini söylediği öğrenildi. Saraydaki buluşmaya PKK’nın sözde Fransa Temsilcisi Xalid İsa da katıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 20/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:20 - 20/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, SDG ismini kullanarak uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışan terör örgütü YPG/PKK'dan bir heyeti başkent Paris'teki Elysee Sarayı'nda ağırladı. Görüşmeye terör örgütünün sözde Fransa Temsilcisi Xalid İsa'nın da katıldığı öğrenildi.

ÖRGÜTE DESTEK SÖZÜ

Terör örgütüne yakın kaynaklar, Macron'un "terörle mücadele" kapsamında diğer bir terör örgütü olan SDG'ye desteğin süreceğini söylediğini aktardı. Macron'un ayrıca, örgütün işgali altındaki topraklara "insani yardım" amacıyla parasal desteğin süreceğini belirttiği kaydediliyor.Elysee Sarayından yapılan yazılı açıklamada ise, Macron'un YPG/PKK'dan bir heyeti kabul ettiği doğrulandı. Macron'un, görüşmede, ülkesinin Suriye'nin kuzeydoğusunun istikrarına önem verdiği vurgulandı. Macron, ayrıca Suriye halkının tüm bileşenlerinin de içinde olduğu ve gerilimi azaltacak bir yönetimin gerekliliğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Macron görüşmede, Fransa'nın Türkiye'nin güvenliğine ve Suriye-Türkiye sınırındaki gerilimin azalmasına bağlılığını da hatırlattı. Öte yandan Ankara’dan Fransa’ya sert bir tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, kabulü kınadı. Aksoy, “Terör örgütü uzantılarına suni meşruiyet kazandırmaya yönelik bu teşebbüs, müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adımdır.” ifadelerini kullandı.

#​Fransa
#PKK
#SDG
#Xalid İsa
#Emmanuel Macron
5 yıl önce