|

Maduro: Muhalefet ile görüşmeye hazırım

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, muhalefetle görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Maduro, Rus lider Putin’in her zaman Venezuela’ya destek verdiğini kaydederken, “Rusya'nın yardımını her anlamda destekliyor ve minnettarlıkla kabul ediyoruz" dedi.

Yeni Şafak
09:42 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 12:39 - 30/01/2019 Çarşamba
Diğer
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Meclis Başkanı Diosdado Cabello
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Meclis Başkanı Diosdado Cabello

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro uluslararası arabulucuların katılımıyla muhalefet ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Masaya oturmaya hazırım

Rusya devlet ajansı RIA'ya açıklamalarda bulunan Maduro, "Venezuela'nın yararına, barış ve geleceği uğruna konuşmak için muhalefet ile müzakere masasına oturmaya hazırım”ifadelerini kullandı.

Venezuela'nın Moskova ve Pekin'e karşı mali yükümlülüklerini yerine getireceğini belirten Maduro, Venezuela ordusunun ülkenin yasal makamlarına olan bağlılığını kanıtladığını söyledi.

“Yapılan yardımlar için Rusya’ya minnettarız”

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rus basınına verdiği mülakatta ülkesine yapılan yardımlar için her zaman Rusya'ya minnettar olduğunu söyledi. Maduro, Rus lider Putin’in her zaman Venezuela’ya destek verdiğini kaydederken, “Rusya'nın yardımını her anlamda destekliyor ve minnettarlıkla kabul ediyoruz. Putin’den benimle irtibatta kalmasını, bize BM’deki diplomatik ve politik düzeyde tüm destekleri vermesini ve Venezuela’nın gerçeğini uluslararası olarak savunmalarını istedim" ifadelerini kullandı. Maduro, ülkede güven ve barış içerisinde yaşanabilmesi için muhalifler ile görüşmeye hazır olduğunu aktardı.

Erken seçim yok

Maduro, ülkedeki siyasi krizin çözümü için parlamento seçimlerinin planlanandan erken bir tarihe alınabileceğini ancak başkanlık seçimlerinin planlandığı gibi 6 yıl sonra yapılacağını söyledi.

Muhalefetle görüşmeye de hazır olduğunu ifade eden Maduro, "Venezuela'nın iyiliği için muhalefetle müzakere masasına oturmaya hazırım. Erken parlamento seçimleri iyi bir siyasi diyalog fırsatı olabilir" dedi.

Ancak Rus devlet haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Maduro, muhalefetin erken başkanlık seçimleri çağrısı için "Başkanlık için erken seçim yok. 2025 tarihini beklemeleri gerek" ifadesini kullandı.


#Nicolas Maduro
#Venezuela
5 yıl önce