|

Makedonya'da çatışma: 4 ölü

Cihan
00:00 - 7/11/2007 Wednesday
Güncelleme: 21:36 - 7/11/2007 Wednesday
Yeni Şafak
Makedonya'da çatışma: 4 ölü
Makedonya'da çatışma: 4 ölü

Makedonya Kalkandelen yakınlarında Brodec köyünde Makedonya Güvenlik Güçleri ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada 4 kişi öldü, 6 kişi ağır yaralandı.

Polisin Şar Dağı'ndaki köylerde silahlı bir gruba karşı başlattığı operasyon devam ediyor.

Sabah saatlerinde başlayan operasyonla bir kaç ay önce Kosova'nın Dubrava ceza evinden kaçan Ramadan Şiiti ve Nazi lakabiyla bilinen Lirim Yakupi'nin yakalanmasının amaçlandığı açıklandı. Makedonya İçişleri Bakanlığı sözcüsü İvio Kotevski, silahlı gruptan 4 kişinin öldürüldüğünü, 6 kişinin ise tutuklandığını söyledi.

Açıklamada, silahlı grubun aylarıdır bu bölgelerde saklandığı belirtildi. Brodets köyündeki bir evde polise ateş açıldığı da bildiriliyor. Makedonya ve Kosova'nın Arnavutça yayın yapan medyası yaralılardan söz ediyor. İçişleri Bakanlığı, polis güçlerinden ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Operasyona polis helikopterinin katıldığı ve polisin Şar Dağı'ndaki tüm köylerde giriş ve çıkış yollarını kapattığı bildirildi.

Bu arada, Kosova Barış Gücü (KFOR), bu operasyonun başlamasından sonra Makedonya'yla sınır kontrolünü güçlendirdi. KFOR'un Amerikan generali Con Davoren, Kosova'daki Amerikan güçlerinin seferbirlik durumunu artırdığını ve bu çatışmaların Kosova'ya sıçramasına izin vermeyeceğini söyledi.


16 years ago