|

Malezya'da FETÖ'ye 'Diriliş' operasyonu

Malezya'da aralarında FETÖ'nün elebaşlarının da bulunduğu isimlere yönelik düzenşenen 'Diriliş' operasyonunun detayları belli oldu. Türkiye'den Malezya'ya giden bir ekibin ellerindeki bilgileri Malezyalı yetkililerle paylaştığı ve yapılan operasyon ile FETÖ'cülerin yakalandığı öğrenildi.

Yeni Şafak
09:38 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 09:43 - 19/05/2017 Cuma
AA
FETÖ'nün Malezya'daki elebaşlarına Diriliş operasyonu yapıldı.
FETÖ'nün Malezya'daki elebaşlarına Diriliş operasyonu yapıldı.

Malezya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelik, Turgay Karaman ve İhsan Aslan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirildiği "Diriliş" operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Malezya'da FETÖ/PDY'nin üst düzey isimlerinin tespiti sonrası harekete geçen Türk makamları, operasyon için özel bir ekip oluşturdu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İnterpol Daire Başkanlığı ekipleri ile Sağlık Bakanlığından anestezi uzmanı bir doktorun da yer aldığı ekip, ülkenin başkenti Kuala Lumpur gitti.

Burada yerel makamlar ile ellerindeki bilgileri paylaşan ekipler, Malezya Gizli Servisi ve polisi tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla örgüt üyesi İhsan Arslan ve Turhan Karaman'ın yakalanmasını sağladı. Arabasını park ettiği otoparkta gözaltına alınan Karaman'ın yakalandığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Saldırgan FETÖ üyesi

FETÖ'ye mensup olduğu belirlenen ve daha önce kendisini yakalamaya çalışan Malezya güvenlik güçlerini darbederek kaçan İsmet Özçelik'in evine, polis ve gizli servisçe operasyon düzenlendi. Evde bulunan ve Özçelik'in eşi olduğu öğrenilen kadının direnmesi üzerine kapısı kırılarak girilen evde Özçelik bulunamadı.

Bir gün sonra motorlu küçük uçakların kullandığı özel bir havalimanına düzenlenen operasyonla yakalanan Özçelik, Türkiye'den giden ekibe teslim edildi. Ekipte bulunan anestezi uzmanı doktorun da Özçelik'in saldırgan tavırları nedeni ile operasyon sırasında herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşı Sağlık Bakanlığınca görevlendirildiği öğrenildi.

İsimler Ertuğrul dizisinden

Deşifre olmamak için operasyon boyunca kod adı kullanan ekip üyeleri, Malatya'da bir göreve gittiklerini belirterek operasyonu ailelerinden bile gizledi. TRT'de yayınlanan Diriliş dizisinden esinlenilerek adı verilen operasyonda, ekip üyeleri de dizideki bazı karakterlerin isimlerini kullandı.

Operasyon sırasında ekip şefi "Ertuğrul Bey", anestezi uzmanı doktor "Artuk bey" kod adını kullandı. Ekibin diğer üyelerinin de "Bamsı", "Turgut Alp" ve "Dündar Bey" gibi isimlerle operasyona katıldıkları öğrenildi.

Malezya'da yakalanarak 12 Mayıs'ta Ankara'ya getirilen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde tutulan 3 FETÖ'cünün sorguları sürüyor.



#FETÖ
#Malezya
#Türkiye
#Diriliş operasyonu
7 yıl önce