|

Mandela taburcu oldu

Güney Afrika''nın ilk siyahi lideri Nelson Mandela, 8 Aralık''ta kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.

Cihan
00:00 - 27/12/2012 Thursday
Güncelleme: 08:23 - 27/12/2012 Thursday
Yeni Şafak
Mandela taburcu oldu
Mandela taburcu oldu

Devlet Başkanlığı Ofisi''nden yapılan bildiride, Nobel ödüllü efsane liderin, Johannesburg''un Houghton bölgesindeki evinde tamamen iyileşene kadar sıkı bir sağlık kontrolü altında tutulacağı belirtildi. Mandela''nın özel hayatına saygı gösteren medyaya ve halka teşekkür edilen açıklamada, bundan sonraki tedavilerin rahat yürütülmesi için aynı hassasiyetin devam ettirilmesi istendi.

94 yaşındaki Nobel Barış Ödülü sahibi Mandela, 8 Aralık''ta akciğer enfeksiyonunun nüksetmesiyle doğduğu köy olan Qunu''daki evinden alınarak idari başkent Pretoria''daki askeri hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan testler sonucunda safrakesesinde taş olduğu anlaşılan Mandela''ya cerrahi operasyon uygulanmış ve taşlar alınmıştı.

Hayatını Güney Afrika'da beyazların üstünlüğünü esas alan ırkçı Apartheid rejimine karşı mücadeleye adayan Mandela, mücadelesi uğruna 27 yıl hapis yattı. 1994''te devlet başkanı seçilen Mandela, 1999''da görevi bırakarak sivil hayatı seçti. En son 2010 Dünya Kupası''nda halkın karşısına çıkan Mandela, Şubat ayında da karın rahatsızlığından hastaneye kaldırılmıştı.

Nelson Mandela'nın sağlık sorunları Güney Afrika medyasından gündeminde ilk sırada yer alıyor. İbadet mekanlarına koşan halk özgürlükleriini borçlu olduklarına inandıkları Mandela için toplu dua ediyor. Devlet Başkanı Jacop Zuma da Mandela'yı hastanede defalarca ziyaret etti.

11 years ago