|

May: Hükümeti kuracağım

İngiltere Başbakanı Theresa May, hükümeti kurma görevini resmen aldı. May, "Brexit görüşmelerinin başlamasına yol açacak olan bir hükümet kuracağız" dedi.

Yeni Şafak
14:54 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 15:06 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
İngiltere Başbakanı Theresa May
İngiltere Başbakanı Theresa May

İngiltere Başbakanı Theresa May, hükümeti kurma görevini resmen aldı. May, "İstikrarı sağlamak için hızlı hareket edeceğiz" dedi.

May, Kuzey İrlanda siyasi partileri ile her zamankinden daha fazla birlikte çalışmaya ihtiyaçları olduğunu söyledi. "5 yıllık bir hükümet kuracağız" ifadelerini kullanan Başbakan May, "Brexit görüşmelerinin başlamasına yol açacak olan bir hükümet kuracağız" dedi.

Sonuçlar Brexit'i etkileyebilir

İngiltere'de dün gerçekleşen erke genel seçimlerinde herhangi bir siyasi parti çoğunluğu sağlayamadı. Başbakan Theresa May'in partisi ilk resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 42'sini aldı. Bu sonuçlarla 650 milletvekilinin bulunduğu İngiliz Parlamentosunda Muhafazakar Parti'nin 318 milletvekili çıkarması bekleniyor. Brexit görüşmelerinin başlaması öncesi May'in çoğunluğu sağlayamaması önemli sorunlara yol açabilir. İngiltere seçimlerini dikkatle izleyen AB, sonuçların açıklanmasının ardından "İngiltere hazır olduğunda, Brexit sürecini başlatmalıyız" açıklamasını yaptı.


#Theresa May
#İngiltere
7 yıl önce