|

May Trump'ı kutladı

İngiltere Başbakanı May, telefonda görüştüğü ABD başkanlığına seçilen Trump'ı kutladı. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı kaydedildi.

Yeni Şafak
21:32 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:35 - 10/11/2016 Perşembe
AA

İngiltere Başbakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, May ve Trump'ın bugün öğlen saatlerinde yaptığı telefon görüşmesinde, İngiltere-ABD ilişkilerini ele aldıkları bildirildi.



May'in ABD'deki başkanlık seçimlerini kazanmasından dolayı Trump'a tebriklerini ilettiği, Trump'ın da Başbakan May ile çalışmak için sabırsızlandığını dile getirdiği kaydedildi.



May-Trump ikilisinin görüşmede İngiltere-ABD ilişkilerinin özel olduğu ve bu ilişkinin öneminin altını çizdiği, ayrıca bu ilişkilerin geliştirilmesine her iki siyasinin de öncelik verdiğini bildirdiği aktarılarak, "Görüşmede Trump, İngiltere-ABD özel ilişkilerinin daha da kuvvetleneceğinden emin olduğunu söyledi. Başbakan May de özellikle AB referandumunun ardından İngiltere'nin dünya ile olan ilişkisini inşa etme ve geliştirmeye yönelik bağlılığını ve ABD ile olan ortaklığımızın önemini ifade etti." cümlesine yer verildi.



Açıklamada, "May, ABD'deki seçim sonuçlarını takiben Trump'in yaptığı konuşmada, Amerika genelindeki halkı birleştirmeye yönelik verdiği söze dikkati çekerek, bunun, küresel anlamda herkesin odaklanması gereken bir görev olduğunu söyledi. May ayrıca, İngiltere AB'den ayrılırken, ABD ile ikili ticaret ve yatırımı kuvvetlendirme arzusunu vurguladı. Trump da İngiltere, 'benim ve ülkemiz için çok özel bir yer' dedi. Görüşme, Trump'ın May'i en kısa zamanda kendisini ziyaret etmesi davetiyle son buldu." ifadeleri yer aldı.


#ABD
#Donald Trump
#İngiltere
#Theresa May
7 yıl önce