|

Medvedev yeni hükümeti açıkladı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin ardından yeni bakanlar kurulu açıklandı. Medvedev kabinenin yüzde 75'inin değiştiğini ifade etti.

Cihan
00:00 - 21/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 15:00 - 21/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Medvedev yeni hükümeti açıkladı
Medvedev yeni hükümeti açıkladı

Yeni kabinede Kremlin Danışmanı Vladislav Surkov, Kremlin Ekonomi Danışmanı Arkadi Dvorkoviç, Kafkasya Valisi Aleksander Hloponin ve Moskova Belediyesi Sağlık ve Eğitim sorumlusu Olga Golodets başbakan yardımcılığına getirildi. Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak yeni kabinede de başbakan yardımcıları olarak görevlerini sürdürecek. İgor Şuvalov da Başbakan Birinci Yardımcılığı görevinde kaldı.

LAVROV VE SERDYUKOV KOLTUĞUNU KORUDU

Rusya'nın iki önemli bakanlığı Dışişleri ve Enerji'de değişim olmadı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov koltuğunu korudu. Gençlik ve Spor Bakanı Vitali Mutko da yeni kabine de görevine devam edecek.

Enerji Bakanı Sergey Şmatko koltuğunu Maliye eski bakan yardımcısı Aleksander Novak'a bıraktı. Ulaştırma Bakanlığı görevine Tataristan'da ulaştırma bakanlığında görev yapan Nikolay Nikiforov getirildi.

İçişleri Bakanı Nurgaliyev, Medvedev hükümetinde yok

Rüşvet ve yolsuzluklar nedeni ile yoğun tartışmaların yaşandığı İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev koltuğunu kaybetti. Rusya'nın iç güvenliği Moskova Emniyet Müdürü Vladimir Kolokoltsev getirildi.

Kremlin Merkez Valisi Oleg Govorun Bölgesel Kalkınma Bakanlığına getirilirken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy, Çevre Bakanı Sergey Donskoy, Eğitim ve Bilim Bakanı Dmitri Livanov, Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov, Köy ve Tarım Bakanı Nikolay Fyodorov oldu. Alakesander Konovalov Adalet Bakanı olarak görevinde kaldı.

Nabiullina ve Seçin kabineden ayrıldı.

Veronika Skvortsova Sağlık Bakanı olarak Medvedev hükümetinde yer alırken, yeni kabinede yer almak istemeyen Ekonomi Bakanı Elvira Nabiullina koltuğunu Andrey Belousov'a devretti. Maliye Bakanı Anton Siluanov ise koltuğunu korudu. Yeni kabinede Putin'in yakın dostu olarak bilinen İgor Seçin de görev almadı.

3 YENİ BAKANLIK OLUŞTURULDU

Sağlık ve Sosyal Kalkınma ikiye ayrılarak yeni İşçi ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oluşturuldu. Yeni bakanlığa Maksim Topilin getirilirken, Açık Hükümet'le ilgili oluşturulan bakanlığa Mihail Abızov ve Uzakdoğu Kalkınma Bakanlığına da Viktor Işayev getirildi.

Uzmanlar özellikle ekonomi alanında önemli değişikliklerin yapıldığını, bunun Rusya'nın yeni ekonomik vizyonuna etki yapacağına dikkat çekiyor.

12 yıl önce