|

Medvedev'den 'çocuk' çağrısı

Cihan
00:00 - 1/06/2009 понедельник
Güncelleme: 18:28 - 1/06/2009 понедельник
Yeni Şafak
Medvedev'den 'çocuk' çağrısı
Medvedev'den 'çocuk' çağrısı

Çocuk günü vesilesiyle Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Kremlin Sarayı'nda çok çocuklu aileleri kabul etti. Medvedev buluşmada, ailelerin çok çocuk yapmalarını isteyerek, gereken yardımı yapacağı vaadinde bulundu.

Bu arada Rusya Parlamentosu üst kanadı Federal Konsey Başkanı ve Adil Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov, sekiz yıllık bolluk döneminde çocuklar için yeterli çalışmaların yapılmadığı eleştirisi getirdi.

1 Haziran Uluslararası Çocuk Koruma Günü dolayısıyla açıklama yapan Mironov, günümüzde Rus çocukların karşılaştıkları sorunları anlattı. Mironov, "Rusya'da bugün iki milyon çocuk velilerin sürekli dayağıyla karşılaşıyor. 50 bini ise evden kaçıyor. Bunların yarısı bir daha evine dönmüyor. Ülkemizde yaklaşık yarım milyon özürlü çocuk var. Ailelerin çoğu özürlü çocukların ilaç parasını karşılayamıyor. Ailelerin yüzde 70'ine kreş ve anaokulu yetmiyor." dedi.Mironov, Rusya'da çocuklarla ilgili istatistik rakamların vahim olduğunun kaydederek, "Vahim istatistik rakamlar bizi şöyle düşünmeye mecbur ediyor: Sekiz yıl petrol bolluğunda yüzen devlet çocuklar için bir şey yapmadı." şeklinde konuştu.

Daha önce Cihan'a konuşan Rusya Komünist Partisi üst düzey yetkilisi ve Duma milletvekili Oleg Kulikov, ülkede çok sayıda sokak çocuğun olduğunu ifade etmişti. Kulikov, "Birinci Dünya Savaşı yıllarından sonra bile ülkemizde bu kadar sokak çocuğu olmamıştı. Rusya'da bugün yaklaşık bir milyon çocuk okula gidemiyor. Okulda okuyan dokuz öğrenciden biri ise çok fakir, karnı aç. Ben bunları abartmıyorum, önümde istatistiki rakamlar var." tespitinde bulunmuştu.

15 лет назад