|

Merkel: AB ordusunun ilk adımını attık

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin Fransa ile yaptığı Alman-Fransız İş Birliği Anlaşması'nın Avrupa Ordusu'nun ilk adımları olduğunu belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz sene Paris'te yaptığı açıklamada Rusya tehlikesine dikkati çekerek, ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti.

Yeni Şafak
13:45 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 17:11 - 22/01/2019 Salı
Diğer
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Elysee Anlaşması'nın 56. yıl dönümünde ülkesinin Fransa ile iş birliğini artırma hedefiyle yaptığı Alman-Fransız İş Birliği ve Entegrasyon Anlaşması'nın Avrupa Ordusu'nun ilk adımları olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz sene Paris'te yaptığı açıklamada Rusya tehlikesine dikkati çekerek, ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamasına ilişkin, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiği' yönünde öneride bulundu. Çok aşağılayıcı. Belki Avrupa önce ABD'nin çok büyük bir şekilde destek verdiği NATO'ya olan borcunu ödemelidir" dedi.



#Merkel
#Macron
#Elysee Anlaşması
5 yıl önce