|

Merkel çakıldı

Almanya Başbakanı Merkel, 9'uncu kez partisinin genel başkanlığına seçildi. Merkel, şimdiye kadar aldığı en düşük oy oranlarından birini aldı.

Yeni Şafak
08:27 - 8/12/2016 Thursday
Güncelleme: 05:30 - 8/12/2016 Thursday
Diğer
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, parti kongresinde dokuzuncu kez partisinin genel başkanlığına seçildi. Ancak Merkel, şimdiye kadarki en düşük ikinci oy oranını aldı.Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel salı günü Essen'deki parti kongresinde dokuzuncu kez genel başkanlığa seçildi. Oylamaya tek aday olarak katılan Merkel, oyların yüzde 89,5'ini aldı.



17 YILDIR GENEL BAŞKAN


Akşam'da yer alan habere göre, Partisinin 17 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Merkel, böylece 2004 yılındaki yüzde 88,4'lük oy oranının ardından şimdiye dek en düşük destek aldığı ikinci sonucu elde etmiş oldu. Partisinin 17 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Merkel, böylece 2004 yılındaki yüzde 88,4'lük oy oranının ardından şimdiye dek en düşük destek aldığı ikinci sonucu elde etmiş oldu.



MÜLTECİ SAYISINA SINIRLAMA


Merkel'in, yürüttüğü mülteci politikası nedeniyle oy kaybı yaşadığı belirtildi. Mülteci sayısına bir sınırlama getirileceğini söyleyen Merkel, “2015 yazı sonunda yaşanan durum bir daha yaşanamaz ve yaşanmamalı” diye konuştu. Konuşmasında burka tartışmalarına da değinen Merkel, yüzü tamamen örten peçeli çarşafın yasaklanmasından yana olduğunu ifade etti.











#Merkel
#Almanya
7 years ago