|

Merkel ve Barroso Güney Kıbrıs'a gidiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso dahil bir çok liderin, Avrupa Parlamentosu'ndaki Avrupa Halk Partisi'nin olağanüstü zirve toplantısı için hafta içinde adaya gideceği belirtildi.

Cihan
00:00 - 6/01/2013 Pazar
Güncelleme: 17:00 - 6/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
Merkel ve Barroso Güney Kıbrıs'a gidiyor
Merkel ve Barroso Güney Kıbrıs'a gidiyor

Rum Politis gazetesi, Merkel ve Barroso'nun yaklaşan Rum Başkanlık seçimleri nedeniyle Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Genel Başkanı Nikos Anastasiadis'e destek vermek için adaya gelecekleri iddiasında bulundu.

DİSİ Uluslararası İlişkiler Sekreteri Aleksandros Sinka Politis gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Halk Partisi'nin olağanüstü zirve toplantısının Güney Kıbrıs'ta yapılmasının önerime işaret etti. Sinka, toplantının Güney Kıbrıs'ın Avrupa alanındaki itibarının canlandırılmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Anastasiadis'in daveti üzerine DİSİ'nin 11 Ocak Cuma günü Avrupa Halk Partisi'nin olağanüstü zirve toplantısına ev sahipliği yapacağını söyleyen Sinka, bunun sadece Avrupa Halk Partisi'yle değil, Avrupa'yla da ilgili konuların görüşüleceği önemli bir toplantı olduğuna dikkat çekti.

11 yıl önce