|

Merkel'den 'AB-Türkiye Zirvesi' açıklaması

Türkiye ile AB arasında yapılması planlanan zirveyle ilgili ilk resmi açıklama Merkel'den geldi. Almanya Başbakanı Merkel, “Varna şehrinde böyle (AB-Türkiye) bir görüşmenin olacağından çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
09:12 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 09:20 - 21/01/2018 Pazar
AA
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bulgaristan’ın Varna şehrinde yapılması beklenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması öngörülen Türkiye-AB zirvesiyle ilgili olarak, “Varna'da böyle (Türkiye-AB) bir görüşmenin olacağından çok mutluyum. Umarım bu toplantı, Türkiye Cumhurbaşkanı ile bizleri ilgilendiren tüm konuların masaya yatırılması için güzel bir fırsat olur.” dedi.

Çalışma ziyareti için Bulgaristan’ın başkenti Sofya'da bulunan Merkel, Bulgar mevkidaşı Boyko Borisov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında şu ifadeyi kullandı:

"Tüm konuların masaya yatırılması için güzel bir fırsat"

Borisov’un inisiyatifini takdirle karşıladığına işaret eden Merkel, "Varna'da böyle bir görüşmenin olacağından çok mutluyum. Umarım bu toplantı, Türkiye Cumhurbaşkanı ile bizleri ilgilendiren tüm konuların masaya yatırılması için güzel bir fırsat olur.” dedi.

Bulgaristan’ın AB’nin ortak dış sınırının korunması için harcadığı çabaları takdir eden Merkel, “Özellikle Bulgaristan-Türkiye sınırında oldukça ağır olan bu görevde Almanya olarak Bulgaristan’a destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretinin Bulgaristan’ın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'na destek vermeyi amaçladığına işaret eden Merkel, Balkanlar’da doğal gaz dağıtım merkezinin kurulmasına destek verdiğini de sözlerine ekledi.

#Almanya
#Bulgaristan
#türkiye
6 yıl önce