|

"Meşal'i öldürelim!"

İsrailli Kadima Partisi lideri Mofaz, 45 yıl sonra Gazze'ye ayak basan Hamas lideri Meşal'in ziyaretinin 'suikast için kaçırılmayacak bir fırsat' olduğunu savundu.

.
00:00 - 10/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 21:26 - 9/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
"Meşal'i öldürelim!"
"Meşal'i öldürelim!"

İsrail meclisi Knesset'te en çok sandalyeye sahip muhalif Kadima Partisi lideri Shaul Mofaz, 45 yıl sonra Filistin topraklarına dönen Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal'e suikast düzenlenmesini istedi. Ziyareti "Suikast için kaçırılmayacak fırsat" olarak nitelendiren Mofaz 'İsrail, yılanın başını kesmek için büyük bir şans yakalamıştır. Meşal'e en yakın zamanda Gazze'yi terk etmesini öneririm' ifadelerini kullandı.

PERES'iN 'ABBAS SEVGiSi'

Mofaz, "İsrail zayıflamaya devam ederse Meşal'i (Filistin Devlet Başkanı Mahmud) Abbas'ı birkaç yıl içinde Batı Şeria'da ziyaret ederken göreceksiniz. Biz buna izin vermemeliyiz, Meşal ölümü hak etmiş biridir" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise Meşal'in Gazze'deki tarihi konuşmasını eleştirirken, Hamas'ın tek alternatifinin, Filistin Devlet Başkanı Ebu Mazin (Mahmud Abbas) olduğunu savundu. 1967 Arap-İsrail savaşı sonrasında, ailesiyle beraber 11 yaşındayken Filistin'den çıkmak zorunda kalan Meşal, 45 yıl aradan sonra tekrar Filistin'e gelişini 'yeniden doğumu' olarak nitelemişti.

Öte yandan Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelen Arap ülkelerinin dışişleri bakanları Filistin'e her ay 100 milyon dolarlık yardım gönderme kararı aldı. Suriye konusunun da ele alındığı toplantıda Beşşar Esed'e çekil çağrısı yapıldı.

İsrailli Mofaz'dan cinayet emri:'Meşal'e suikast için kaçırılmayacak fırsat'

11 yıl önce