|

Mescid-i Aksa siyonist tapınağına dönüşecek

Geçtiğimiz Cuma Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli genç işgalci İsrail polisi tarafından vurularak öldürüldü. Aksa terör bahanesiyle ibadete kapatıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:53 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Mescid-i Aksa siyonist tapınağına dönüşecek
​Mescid-i Aksa siyonist tapınağına dönüşecek

Mescid-i Aksa’nın kapatılmasının arka planında ise İsrail’in hayalini kurduğu siyonist tapınağını inşa etmek bulunuyor. İşgal döneminden itibaren Mescid-i Aksa belli başlı zamanlarda yakılıp kapatılarak Müslümanların tepkisi ölçülüyor.

X-RAY CİHAZLARI KONULDU

İsrail askerleri Mescid-i Aksa’nın bir bölümünü kontrollü olarak ibadete açtı. Güvenlik önlemleri adı altında Kubbet-üs-Sahra’nın giriş kısmına konulan X-Ray cihazları ile ibadete gelen Müslümanlar tek tek aranıyor. Kudüs’e yönelik kültürel ve insani yardım çalışmaları yapan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, "İsrail güçleri Aksa’yı yıkmak için adımlarını hızlandırmaya başladı. Bunun en büyük örneği ise Aksa’yı ibadete kapatmaktır" dedi.

  • HAMAS’TAN ÇAĞRI
  • Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif’in kapatılmasının ardından Müslümanlar ilk kez Cuma namazını Eski Şehir surlarının dışında kıldı. Gazze’yi kontrol altında tutan Hamas ise İsrail ordusu ve Batı Şeria’daki yerleşimcilere karşı ‘ayaklanma’ çağrısında bulundu.

#İsrail
#Mescid-i Aksa
#Filistin
#HAMAS
7 yıl önce