|

Mevzu menfaatse nükleer bile teferruat

İngiltere Ticaret ve Enerji Departmanı Fukushima nükleer kazasını önemsiz göstermek için nükleer iş yapan şirketlerle koordineli çalışmışlar

00:00 - 4/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 4/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Mevzu menfaatse  nükleer bile teferruat
Mevzu menfaatse nükleer bile teferruat

İngiltere'de yayın yapan The Guardian Gazetesi, Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunamiden sadece iki gün sonra ve radyasyon sızıntısının boyutları bilinmeden önce, İngiltere hükümet yetkililerinin Fukushima nükleer kazasını olduğundan daha önemsiz göstermek amacıyla nükleer iş yapan şirketlere koordineli bir PR stratejisi tasarlama yaklaşımında bulunduğunu ortaya çıkardı.

Gazetenin kendi tabiriyle "gördüğünü" ifade ettiği dâhili e-mail yazışmaları, ticaret ve enerji departmanlarının çokuluslu EDF Energy, Areva ve Westinghouse şirketleri ile nükleer kazanın İngiltere'de yapılması planlanan yeni nesil nükleer istasyonlar planlarını rayından çıkarmaması için perde gerisinde ne kadar yakın çalıştıklarını ortaya koyuyor.

Haberde ismi verilmeyen ama Ticaret, Yenilik ve Beceri Departmanında çalıştığı bildirilen bir yetkilinin " Bu kazanın nükleer endüstriyi küresel olarak geriletme potansiyeli var. Nükleer karşıtlarının bu kaza üzerinden zemin kazanmamalarını sağlamamız gerekir. Bu zemini ele geçirmeli ve tutmalıyız." İçerikli e-mailine yer veriliyor.


13 yıl önce