|

Mihrac Ural yine ölmedi

Esed'in İdlib kuşatmasında etkin rol alan terör örgütlerinden Mukaveme Suriye'nin (Acilciler) elebaşı Mihrac Ural, Lazkiye-İdlib yolundaki uğradığı bombalı saldırıdan yaralı kurtuldu.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 03:26 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Terörist Mihrac Ural
Terörist Mihrac Ural

Ural'ı taşıyan aracın da içinde bulunduğu örgüt konvoyuna, muhalif Ebu Amara Tugayı tarafından operasyon düzenlendi. Lazkiye'den İdlib'e giden konvoya yönelik el yapımı patlayıcılarla (EYP) yapılan saldırıda Mihrac Ural'ın 2 koruması ölürken 13 terörist de yaralandı. Ebu Amara Tugayı Komutanı Muhanne Ceffale, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

KONVOYA EL YAPIMI BOMBA

"5 Eylül akşamı saat 20.00'de Lazkiye'den İdlib'e giden terör konvoyuna özel bir operasyon düzenledik. Ancak Mihrac Ural ölmedi, yaralı halde Lazkiye'de bir hastaneye götürüldü. Konvoyda 8 araç tamamen tahrip edildi. THKP/Acilciler, İdlib kuşatmasına 800 teröristle destek veriyor. Bu teröristlerin önemli bir kısmı El Basit Kampı'nda eğitilen Türkiye kökenli radikal sol örgütlere mensup kişiler. Mihrac Ural da Reyhanlı saldırısının bir numaralı sanığıdır." Acilciler örgütü elebaşısı Ural, 2016 yılında yapılan bir başka operasyondan sağ olarak kurtulmuştu. O dönem uzun bir süre ortalıkta gözükmeyen Ural'ın sözkonusu saldırıda öldüğü iddia edilmişti.

#Mihraç Ural
#Terörist
#Suriye
6 yıl önce