|

Mısır'a geçiçi Başbakan atandı

Mısır'da yönetime el koyan ordu tarafından geçici cumhurbaşkanlığına getirilen Adli Mansur'un ülkedeki bazı siyasi gruplarla yaptığı toplantıda, Muhammed Baradei'nin başbakan olarak görevlendirilmesi konusunda tam ittifak sağlandığı, kısa süre içinde görevlendirmeyle ilgili açıklama yapılacağı belirtiliyor.

Ajanslar
00:00 - 6/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:00 - 6/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Mısır'a geçiçi Başbakan atandı
Mısır'a geçiçi Başbakan atandı

Güçlü Mısır Partisi polütbüro üyesi Muhammed Şehavi'den alınan bilgilere göre, Mansur'un davetiyle yapılan toplantıda, Vatan Kurtarma Cephesi liderlerinden Muhammed Baradei'nin başbakanlığı konusunda tam bir ittifak sağlandı.

Toplantıya katılan kaynaklar, Baradei'nin tam yetkiyle donatılmış bir başbakanlık pozisyonu talep ettiğini, bu durumun geçici Cumhurbaşkanı Mansur tarafından kabul edildiği bildirildi.

Vatan Kurtarma Cephesi yöneticilerinden Ahmed Derrag ise konuyla ilgili resmi kararın birkaç saat içinde açıklanmak üzere şu sıralar geçiçi Cumhurbaşkanlığı'nda hazırlandığını açıkladı.

Mansur tarafından düzenlenen ulusal diyalog toplantılarını Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi uzantısı olan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) boykot ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanlığı'na atama

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin atadığı Muhammed Rifaa et-Tahtavi'nin yerine Albay Abdulmumin Fude'nin getirilmesi yönünde karar alındığı belirtildi. Açıklamada Mansur'un ayrıca, Ahmed el-Muselmani'yi basın danışmanı olarak atadığı ifade edildi.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mısır'da geçiş sürecinin tartışıldığı, siyasi kesimler, dini kesimler ve gençlik hareketlerinin dahil olduğu ulusal diyalog görüşmelerine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda devam ediyor.


11 yıl önce