|

Mısır'da 198 Rus gözaltına alındı

Cihan
00:00 - 29/05/2009 Cuma
Güncelleme: 20:45 - 29/05/2009 Cuma
Yeni Şafak
Mısır'da 198 Rus gözaltına alındı
Mısır'da 198 Rus gözaltına alındı

Mısır'da çoğu öğrencilerden oluşan 198 Rus vatandaşın gözaltına alındığı iddia edildi. Rus haber portalı Newsru.com'a göre, gözaltına alınan arasında aile ve küçük yaşlı çocuklar da bulunuyor. Rus vatandaşların Mısır güvenlik güçlerine ait birimlerde tutulduğu iddia edildi.

İnterfaks'a konuşan Rusya Federasyonu Kahire Büyükelçiliği 2. Katibi Timur Agametov, gözaltına alınan Rus vatandaş sayısının 35 olduğunu belirtti. Rus diplomat, "Bu sayı daha fazla olabilir. Ayrıca, Mısırlı yetkililer Rus vatandaşlarına yönelik kaba davranışlarda bulunmuş. Gözaltına alınanlar arasında üç bayan ve sekiz çocuk var." dedi.

Agametov, gözaltına alınanların Kuzey Kafkasyalı kökenli olduğu ve El Ezher Üniversitesi'ne bağlı çeşitli eğitim kurumlarda okuduklarını kaydetti. Newsru.com, göz altına alınan arasında 73 Çeçen, 12 İnguş, 10 Dağıstan ve üç Tatar kökenli Rus vatandaşın olduğunu iddia etti. Rusya Öğrenciler Birliği ise yakalananlar arasında Kazakistan ve Özbekistan vatandaşlarının da olduğunu belirtti.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Rusya büyükelçiliği görevlisi Yusuf Abakarov, polis makamlarına gerekli başvurunun yapıldığını, henüz bir cevap alınamadığını söyledi. Olayla ilgili resmi herhangi bir bilgi almadıklarını ifade eden yetkili, "Dışişleri bakanlığı ve diğer makamlara gerekli müracatları yaptık. Tutuklananların listesini alamadık ve neyle suçlandıklarını henüz bilmiyoruz." dedi.


15 yıl önce