|

Mısır'da Sisi karşıtı protestolar: Yüz binler sokağa indi

Mısır’da devam eden Sisi karşıtı eylemlere katılım sayısı her geçen saniye artıyor. Şimdiden 10 ile sıçrayan gösterilerde, “Özgürlük,adalet, Sisi artık yeter” sloganları atılıyor ve darbeci Sisi’nin posterleri yakılıyor. Gösterilerin fitilini ateşleyen Muhammed Ali ise Savunma Bakanlığına ‘Sisi’yi tutuklayın’ çağrısında bulundu.

00:39 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:56 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Sisi karşıtı gösteriler
Sisi karşıtı gösteriler

Mısır halkı, başta başkent Kahire’de olmak üzere çeşitli şehirlerde Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi protesto için sokaklara döküldü.

Protestocular,
“Özgürlük, adalet, tek halk tek ordu, Sisi artık yeter
” sloganları atarak Sisi’nın istifasını istedi. Öte yandan halk ‘Arap Baharı’nın en önemli simgelerinden olan Tahrir Meydanı’na yürüyor.


İspanya’da yaşayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali, Sisi’yi yolsuzlukla suçlayarak halkı sokağa çağırmıştı. Ali'nin çağrısına cevap veren Mısırlılar darbeci Sisi'yi indiresiye kadar durmayacaklarını söylüyorlar.

Sisi'yi tutuklayın!

Sosyal medyadan yayınladığı videoda Muhammed Ali, halkın korku duvarını aşıp meydanları doldurması gerektiğini belirterek, "bu ilk adım, devamı gelecek" dedi.Muhammed Ali aynı zamanda Savunma Bakanlığı'na da çağrı yaparak "Sisi'yi tutuklayın" mesajını verdi.

Gösteriler şimdiden 10 şehre sıçramış durumda

Mısırlı gazeteci
Ahmed Yusuf
'un, paylaştığı bilgilere göre Sisi karşıtı eylemlerin yapıldığı şehirlerin listesini şöyle:
  • Kahire, İskenderiye, Süveyş, Menya, Beni Süveyf, El Mahalla, Kafr El-Zayat, Mansoura, El Şarkiye.



#Mısır
#Gösteri
#Protesto
5 yıl önce