|

Mısır'da yedinci yüzyıldan kalma bir şehir bulundu

Cihan
00:00 - 15/07/2009 Çarşamba
Güncelleme: 11:47 - 15/07/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Mısır'da yedinci yüzyıldan kalma bir şehir bulundu
Mısır'da yedinci yüzyıldan kalma bir şehir bulundu

Mısır'da Süveyş Kanalı yakınlarında tarihi yedinci yüzyıla kadar uzanan eski bir kale bulundu. Mısır Kültür Bakanı Faruk Hüsni, bulunan kalenin etrafındaki şehirle birlikte, şimdiye kadar Nil'in doğu deltasında bulunan en geniş kale şehri olduğunu açıkladı.


El Manzala Gölü ile Süveyş Kanalı arasındaki Tell Daffna bölgesinde gün yüzüne çıkartılan şehrin, yaklaşık 15 kilometre kuzeydoğusundaki Kantara şehrine bağlı bir ordu şehri olduğu düşünülüyor.


Şehrin kapladığı alanın 380 metreye 625 metre olduğu kaydedildi. Kentin tarihini yedinci yüzyıla kadar götüren arkeologlar, hisarın Mısır'ın 26. Hanedanı'nın yöneticisi olan Kral I. Psammetichus'a ait olabileceğini düşünüyor.


Arkeologlar, şehrin Tell Daffna'da ortaya çıkmasını ise sürpriz olarak değerlendirmiyor. Söz konusu bölge, uzun süre Mısırlılar tarafından düşmanlara karşı stratejik bir karakol olarak kullanılmıştı.


16. Hanedan'ın Kralı II. Ramses, bölgeye bir kale dikmişti. Kral I. Psammetichus da daha sonra Mısır'ı doğudan gelen saldırılara karşı korumak için bölgeye yabancı paralı askerlerden oluşan bir garnizon kurmuştu. Arkeologlar, kalenin I. Psammetichus'a ait olabileceğini belirtiyor.

15 yıl önce