|

Mısır'ın eski diktatöründen tatil fotoğrafı

Mısır'da 2011 yılında başlayan halk gösterileri sonrası 30 yıllık iktidarı sona eren devrik lider Mübarek, Sisi rejimi tarafından serbest bırakıldıktan sonra tatile çıktı. Yüzlerce kişinin ölümü ile suçlanmasına rağmen 'sağlık sorunları' da gerekçe gösterilerek beraat kararı verilen Mübarek, ülkenin tatil merkezlerinde tatil yapıyor.

Yeni Şafak
10:40 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 10:58 - 8/09/2017 Cuma
Diğer
Mısırın devrik lideri Hüsnü Mübarek
Mısırın devrik lideri Hüsnü Mübarek

Mısır'da 2011'deki Arap Baharı sonrası devrilen eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Sisi rejimi tarafından serbest bırakıldıktan sonra ailesi ile birlikte tatil yaparken çekilen fotoğrafları basına sızdı. 2011'de 30 yıllık diktatörlük rejimine karşı başlayan halk gösterilerinde birçok sivilin öldürülmesine neden olan Mübarek, birkaç ay önce 'suçsuz' olduğu iddiasıyla Sisi rejimi tarafından serbest bırakılmıştı.

Mısır medyasında yayınlanan fotoğrafta Mübarek, bir golf arabasında yanında küçük oğlu Cemal ve torunu Feride ile görülüyor. Fotoğrafın ülkenin kuzeyindeki bir tatil merkezinde çekildiği açıklandı.

Mısır'da 2011'deki gösterilerin ardından 30 yıllık iktidarı sonra eren Mübarek, Mart ayında beraat etmiş ve 6 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.


Mübarek 2012 yılından beri Maadi Askeri Hastanesi'nde tutuluyordu.

Sputnik'in haberine göre devrik Mısır lideri serbest bırakıldıktan sonra Kahire'nin Heliopolis semtindeki evinde kalmaya başlamıştı. Geçen hafta da Mübarek'i büyük oğlu Alaa ve torunu Ömer ile gösteren bir başka fotoğraf basına sızmıştı.

  • Mübarak ve iki oğlu kamu kaynaklarını gasp etmekten hapis cezalarına çarptırılmıştı. Mübarek'in oğulları Alaa ve Cemal de 2015'te 'Başkanlık Sarayları' adı verilen davadan da beraat etmişti.

Mübarek'in hapis yattığı süreçte sağlık sorunları yaşadığı iddia edilmişti.

#Mısır
#Hüsnü Mübarek
#Mısır devrimi
7 yıl önce