|

Mladenov: Hollanda sabrımızı taşırıyor

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, Schengen bölgesine girişlerini engelleyen Hollanda'ya 'sabrımız taşıyor' uyarısı yaptı. Mladenov, AB içinde süren her tartışmaya saygı duyduklarını, fakat kabul edilen kararların ve mevcut kanunların aynen uygulanmasını istediklerini açıkladı.

Cihan
00:00 - 19/09/2012 Wednesday
Güncelleme: 17:13 - 19/09/2012 Wednesday
Yeni Şafak
Mladenov: Hollanda sabrımızı taşırıyor
Mladenov: Hollanda sabrımızı taşırıyor

Maldenov, ''Avrupa''daki problemlerin büyük kısmı maalesef, kabul edilen kuralların ihlallerinden kaynaklanıyor. Schengen için açık ve net kurallar vardır. Bunlar herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor, aksi takdirde düşüş kaçınılmaz.'' dedi.

Hollanda, Bulgaristan ve Romanya''nın Schengen üyeliği kararının Romanya için çıkacak olan ek rapor sonrasına kadar ertelenmesini istemişti. Perşembe günü gerçekleştirilmesi beklenen AB içişleri bakanları toplantısında, uzlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle Schengen konusu ele alınmayacak.

Bu arada Bulgaristan Schengen bölgesine girmek için Avusturya''dan destek aldı. Avusturya''da iki günlük resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Avusturyalı meslektaşı Heinz Fischer ile bir araya geldi. Bulgaristan''ın Schengen bölgesine girmek için tüm kriterleri yerine getirdiğini ifade eden Heinz Fischer, bu konuda Bulgaristan'a destek sözü verdi.

12 years ago