|

Moskova'daki metro kazasında ölü sayısı 23'e yükseldi

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün sabah meydana gelen metro kazasında ölü sayısının 23'ye yükseldiği belirtildi.

Aa
00:00 - 16/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:35 - 16/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Moskova'daki metro kazasında ölü sayısı 23'e yükse
Moskova'daki metro kazasında ölü sayısı 23'e yükse

Rusya Sağlık Bakanlığı açıklamasında, kazada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan yolculardan birinin daha hayatını kaybettiği ve böylelikle ölü sayısının 23'e ulaştığı belirtildi.

Bu arada, kazayla ilgili ihmali olduğu düşünülen iki kişi gözaltına alındı. Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova Metrosu çalışanlarından Valeriy Başkatov ve Yuriy Gordov'un, rayların üzerindeki yön değiştirme mekanizmalarını sabitleyen 3 milimetre kalınlığındaki telleri hatalı ya da eksik döşedikleri için kazaya sebebiyet vermek suçlamasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Moskova'da yas günü

Bugün yas ilan edilen Moskova'da, kazanın meydana geldiği "Slavyanskiy Bulvar" ve "Park Pabedı" istasyonlarına çiçekler bırakılarak mum yakıldı. Sabah saatlerinden itibaren metro istasyonlarının önüne gelen halk, kazada hayatını kaybedenler anısına çiçek bıraktı ve dua etti. Yas nedeniyle Moskova'daki bayraklar da yarıya indirildi.

İstasyonda incelemelerde bulunan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, çalışmalar hakkında bilgi vererek "Çalışmaların yaklaşık 24 saat daha sürmesini tahmin ediyoruz. Rayların her santimetresi kontrol ediliyor, bir yandan da soruşturma devam ediyor" ifadesini kullandı.

Kazadan hafif yaralı kurtulan Yelena isimli kadın, yaşadıklarını anlattı.

Sabah saatlerinde eşiyle buluşmak için metroya bindiğini söyleyen Yelena, "Tren aniden fren yaptı. O kadar sert bir frendi ki oturanlar bile yerlerinden fırladı. Üzerime insanlar düştü, sonra ışıklar söndü. Hiçbir şey çalışmıyordu. Yarım saat kadar sonra kurtarma ekipleri bizi çıkarttı" dedi.

Moskova Metrosu'nun "Slavyanskiy Bulvar" ve "Park Pabedı" istasyonları arasında sefer yapan bir trenin 3 vagonu raydan çıkmıştı.

10 yıl önce