|

Mossad pasaport bilgilerini çalmış

Hamas liderlerinden Mahmud el Mabhuh'u öldüren Mossad ajanlarının Dubai'ye girerken kullandıkları pasaportlardaki bilgilerin çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Cihan
00:00 - 17/02/2010 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 17/02/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Mossad pasaport bilgilerini çalmış
Mossad pasaport bilgilerini çalmış

Tamamı İsrail'de yaşayan İngilizlerin pasaport bilgilerinin, kaldıkları otellerin görevlileri ya da havaalanı yetkilileri tarafından kopyalandığı ve bu bilgilerle sahte pasaport hazırlandığı tahmin ediliyor. Kopyalanan pasaportlarda sadece fotoğraf ve imzaların farklı olduğu belirtiliyor.

Ajanların İngiliz, İrlanda, Almanya ve Fransa pasaportlarını kullandıklarının ortaya çıkmasının ardından olayı hemen araştırdıklarını açıklayan İrlandalı ve İngiliz yetkililer, pasaportların sahte olduğunu açıkladı. İrlanda, Almanya ve Fransa da söz konusu pasaportların sahte olduğunu duyurdu.

Pasaportların İsrail'de yaşayan gerçek sahipleri ise şaşkınlık içinde. Melvyn Adam Mildiner, bilgilerin nasıl çalındığını bilmediğini belirterek, "Benim pasaportum yanımda ve hayatımda hiç Dubai'ye gitmedim." Dedi. Mildiner, bu işin lekesinden nasıl temizleneceğini düşündüğünü ifade etti.

14 yıl önce