|

Mossad'ın sahte oyunu

“Uluslararası Hamas suikastında” aktörler çoğalıyor. Pasaportlar sahte çıktı. 6 kişi daha aranıyor.

Dış Haberler
00:00 - 18/02/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:21 - 18/02/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Mossad'ın sahte oyunu
Mossad'ın sahte oyunu

Hamas liderlerinden Mahmud el Mabhuh suikastına karıştıkları iddia edilen şahısların, Dubai'ye girerken kullandıkları pasaportlardaki bilgilerin sahte olduğu ortaya çıktı. Tamamı İsrail'de yaşayan 6 İngiliz'in pasaport bilgilerinin, kopyalandığı ve bu bilgilerle sahte pasaport hazırlandığı tahmin ediliyor.

NEDEN ŞİMDİ KONUŞUYORLAR

Ajanların İngiltere, İrlanda, Almanya ve Fransa pasaportlarını kullandıklarının ortaya çıkmasının ardından söz konusu ülkeler pasaportların sahte olduğunu duyurdu. Tutuklanması istenen 11 zanlı içinde adı geçen Melvyn Adam Mildiner, "Pasaportum yanımda ve hiç Dubai'ye gitmedim" dedi. İngiliz basını, suikastta İsrail gizli servisi Mossad'ın parmağının bulunduğu iddiasının güçlendiğine dikkat çekti.

Independent muhabiri Robert Fisk, 'suikastta kullanılan 6 İngiliz pasaportunun detaylarının Dubaili yetkililer tarafından bir İngiliz diplomata verildiğini, ancak uygun bir karşılık verilmediğini' belirterek, "Bu doğruysa, İngiltere, İngiliz pasaportlarının kullanılmasına duydukları öfkeyi ve yapılan sahteciliğin ayrıntılarını, neden 1 hafta önce dile getirmedi? Dubaili yetkililerin açıklamadıkları başka bilgiler olduğunu da eklemeliyim. Dünya bekliyor" dedi. Bu arada Gordon Brown konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yapacakları sözü verdi. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ise, "Bunun, karanlık bir iş peşinde olan başka bir istihbarat servisi ya da ülke değil de Mossad'ın işi olduğuna inanmak için bir kanıt yok" dedi.


CIA mi MI6 mı Mısır mı?

İsrail'in Hamas düşmanlığını paylaşan Mısır gibi ülkelerin de operasyona destek vermiş olabileceği ifade ediliyor. Ancak bu görüşte olmayanlar da var. Mossad uzmanı Yossi Melman, CIA ya da MI6'ın de aynı taktikleri kullanabileceğini dile getirirken, bir başka eski ajan Rami Yigal, ekibin dikkatsiz tavırları dolayısıyla operasyonun sorumlusunun Mossad olamayacağını savundu.


Arananlardan biri daha kadın

11 zanlı içinde adı geçen, İsrail'de yaşayan İngiliz Melvyn Mildiner, "Pasaportum yanımda ve hiç Dubai'ye gitmedim" derken Dubai, 6 şüphelinin daha arandığını ve bunlardan birinin de kadın olduğunu bildirdi.


14 yıl önce