|

Muaz el-Hatip: Esed'le görüşebiliriz

Geçtiğimiz yıl Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu başkanlığı görevinden istifa eden Muaz El Hatib, ülkedeki acıyı bitirmek için Esed'le diyalog başlatabileceklerini söyledi. Suriye muhalefetinin önemli isimlerinden El-Hatib'in uzun bir sessizlikten sonra tekrar açıklama yaparak, 'Esed'in gitmesi şartı ile, ülkedeki trajedinin durması için onunla görüşebiliriz, bu acıların artık sona ermesi gerekiyor' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
11:18 - 3/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:26 - 3/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Suriye muhalefetinin önemli isimlerinden Muaz el-Hatip, ülkesindeki kanın durması için Esed'le görüşebileceklerini söyledi.
Suriye muhalefetinin önemli isimlerinden Muaz el-Hatip, ülkesindeki kanın durması için Esed'le görüşebileceklerini söyledi.

Suriye muhalefetinin önemli isimlerinden Muaz El Hatib, Esad yönetimi ile doğrudan görüşmeler yapabileceklerini söyledi.


AFP'de yer alan habere göre Hatib, Suriye halkının çıkarlarının korunması ve acıların sona ermesi için herkesle yeniden bir araya gelebileceklerini söyledi. Hatib, Esed'in nihai olarak görevden ayrılmasının temel şartları arasında olduğunu belirterek görüşmeler sonuçlanıncaya kadar geçiş hükümeti kurulması halinde Esed'in belli bir süre görevde kalmasına razı olacaklarını ifade etti.


Ülkedeki sorunun bir an evvel çözüme kavuşması gerektiğini belirten Hatib, hem rejimin, hem halkın hem de muhaliflerin zor durumda olduğunu kaydetti.

Muaz El hatib, 2013 yılının Nisan ayında yabancıların muhalif yapılanmalar üzerindeki etkisini protesto etmek için SMDK'daki görevinden istifa etmiş, yerine George Sabra geçmişti.

Hatib, Kasım ayının başlarında bir grup muhalifle beraber Moskova'yı ziyaret etmişti. SMDK'nın Katar Büyükelçisi Nizar el-Hiraki'nin de olduğu ziyarette Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Esad'ın kalıcı olması konusunda ısrar etmediklerini söylemişti.

#muaz el hatip
#smdk
#esed rejimi
#suriye
9 yıl önce