|

Müslüman 13 vekil İngiliz meclisinde

Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan genel seçimde İngiliz parlamentosuna 8'i kadın toplam 13 Müslüman milletvekili girdi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 21:00 - 11/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Seçim sonucu İşçi Partisi'nden dokuz, tek başına hükümet kurma hakkı kazanan Muhafazakar Parti'den üç ve İskoç Ulusal Partisi'nden (SNP) bir Müslüman aday milletvekili oldu. SNP'den ve Muhafazakar Parti'den ilk kez kadın Müslüman milletvekilleri parlamentoya girerken, en dikkat çekici zafer Batı Bradford bölgesinde İşçi Partili Naz Shah'ın Respect Partisi lideri George Galloway'a karşı elde ettiği zafer oldu. Shah, Filistin yanlısı görüşleriyle bilinen ve bölgesinde daha önce büyük destek gören Galloway'den 11 bin 420 fazla oy alarak milletvekili seçildi.



EN ÇOK İŞÇİ PARTİSİ'NDE


Seçimdeki başarısızlığına karşın en çok Müslüman milletvekili çıkaran İşçi Partisi oldu. Muhafazakar Parti'den Nusrat Ghani, Sajid Javid ve Rehman Chisti, İskoç Ulusal Partisi'nden de Tasmina Ahmed Sheikh milletvekili seçildi. Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda toplam 650 milletvekili bulunuyor. 2010 seçimlerinde 8 Müslüman, milletvekili seçilmişti.


#Birleşik Krallık
#Seçim sonucu İşçi Partisi
#müslüman vekiller
#Muhafazakar Parti
#Nusrat Ghani
9 yıl önce