|

Müslüman cerrahın evi kundaklandı

İngiltere''nin Leicester kentinde, tanınmış bir Müslüman cerrah olan Muhammed Tevfik''in evinde şüpheli bir yangın çıktı. Olayda Tevfik''in eşi ve üç çocuğu hayatını kaybetti. İngiliz polisi kundaklama ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı.

.
00:00 - 15/09/2013 Pazar
Güncelleme: 23:09 - 14/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Müslüman cerrahın evi kundaklandı
Müslüman cerrahın evi kundaklandı

İngiltere''de Müslümanların yaşadığı bir evde henüz nedeni bilinmeyen ancak kundaklama olduğu tahmin edilen yangında bir kadın ve üç çocuğu hayatını kaybetti. Ülkenin Leicester şehrinde, Kent sokağında bulunan ev, İrlanda''da cerrahlık yapan, İngiltere Müslüman toplumunun tanınmış isimlerinden Muhammed Tevfik el Settar''a aitti. Önceki gün meydana gelen olay, iki katlı evin üst katında meydana geldi. İtfaiye ekipleri olay yerine vardıklarında üst katın yatak odasında anne Şehnila Tevfik (48) ile çocukları Zeynep (19), cemal (17) ve Bilal''in (15) cesetleriyle karşılaştıklarını belirttiler. Yangın sırasında İrlanda''nın Dublin kentindeki hastanede bulunan Tevfik el-Settar İngiltere''ye döndü.

AYNI YERDE BİR GENÇ ÖLDÜRÜLDÜ

İngiliz polisi, Müslüman toplum arasında iyi tanınan Settar ailesinin evine yönelik bir kundaklamadan şüphelenirken, olayla ilgisi olduğu düşünülen, hepsi 19 yaşında üç kişiyi gözaltına alındı. Ailenin komşuları ise kundakçıların evi yanlışlıkla hedef almış olabileceğini düşünüyor. Cuma günü meydana gelen olaya tanıklık eden bir Kur''an öğretmeni, evden ''Çocuklarımı kurtarın!'' çığlıkları duyduğunu anlattı. El-Settar ailesinin olaydan önce İrlanda''da Müslüman öğrenciler için ortaokul açmayı planladığı öğrenildi. Bundan kısa bir süre önce yine Leicester şehrindeki Kent sokağında Antoin Akpom (20) adlı siyahi bir kişi cinayete kurban gitmişti. Polis iki olay arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığını araştırıyor.

Sevilen çocuklardı

Yangında ölen el-Settar ailesi Pakistan''dan İngiltere''ye göç etmişti. Leicester''daki evi 2007''de alan çift, Dublin''e yerleşmek için çocuklarının eğitimlerini tamamlamasını bekliyordu. Bilal Tevfik Settar ve kardeşi Cemal Settar arkadaş çevresinde sevilen çocuklar olarak biliniyorlardı. El-Settar ailesi olaydan önce İrlanda''da Müslüman öğrenciler için ortaokul açmayı planlıyordu. Çocuklarına da dini eğitim veren aile, ülkedeki Müslüman toplum içinde saygın bir yere sahipti. Anne Şehnila Tevfik İslam dersleri veren bir öğrentmendi.


11 yıl önce