|

Müslümanlar Batı'dan kaçıyor

Hollanda'da müslümanlara yönelik saldırıların artması üzerine Marika Kok adlı müslüman kadın iki çocuğu ile birlikte ülkesinden kaçtı. Parası bittiği için Türkiye'ye gelemeyen Kok, Bulgaristan'dan sığınma hakkı isteyecek.

Yeni Şafak
00:00 - 30/09/2001 Pazar
Güncelleme: 18:59 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Hollanda uyruklu müslüman bir kadın, iki çocuğuyla birlikte geldiği Bulgaristan'dan siyasi sığınma hakkı isteyeceğini açıkladı. ABD'de yapılan saldırıların ardından tüm dünyada müslümanların büyük baskı altına alındığını söyleyen Marika Kok, sadece müslüman olduğu için Hollanda'da komşularının saldırısına uğradığını ve bu yüzden ülkesinden kaçmak zorunda kaldığını bildirdi. Rusçuk kentinde Kızılhaç'a sığınan Marika Kok, Hollanda'da başına gelenlerin ardından Türkiye'ye gitmeye karar verdiğini, ancak parasının bitmesi üzerine Bulgaristan'da kaldığını açıkladı. Bulgaristan'da kendisine son derece iyi davranıldığını belirten kadın, bu iyi niyet karşısında iki çocuğuyla birlikte Bulgaristan'dan siyasi sığınma hakkı isteyeceğini söyledi.



Mısırlı sevgilisi sayesinde İslam ile tanıştığını ve kısa bir süre "Ancak ABD'deki eylemlerin ardından Hollanda'da arkadaşlarım ve komşularım beni dışlamaya başladı. Sadece Müslüman olduğum için saldırılara bile maruz kaldım. Artık benim ülkemde bir müslüman olarak yaşamak çok zor. Bu yüzden Bulgaristan'a geldim ve sığınma hakkı talebinde bulunacağım." Hollanda Başbakanı Wim Kok ise, müslümanlarla ülkesi arasında hiçbir ihtilafın bulunmadığın söyledi. Kok ve Hollanda Bütünleşme Bakanı Roger Van Boxtel, ABD'de yapılan saldırıların ardından ülkede müslümanlarla Hollandalılar arasında yaşanan gerginliği azaltmak amacıyla Amsterdam'daki El Kabier camiini ziyaret ettiler. Camide yaptığı konuşmada Kok, "Bir kişinin bir İslam okulunun camlarını taş atarak kırması bütün bir halkın duygularının ifadesi değildir" dedi. Hollanda'da yaşanan şiddet olaylarında, bazı İslami kurumların ateş verildiği, buna misillemede bulunan müslüman grupların da Utrecht kentinde bir Hıristiyan kilisesine yangın bombaları attığı belirtiliyor.

#Hollanda
#Marika Kok
#Bulgaristan
#Türkiye
#Müslümanlar
23 yıl önce