|

Müslümanlara başörtülü destek Profesörü işinden etti

Amerikalı profesörün Müslümanlar ile dayanışma içerisinde olduğunu göstermek adına taktığı başörtüsü sebebiyle üniversitedeki görevine son verildi. Profesör Hawkins İslam ile Hristiyanlık arasında güçlü bağlar olduğunu belirterek İslam'a karşı olan tüm düşmanca tavır ve davranışların karşısında olduğunu söyledi ve Hristiyan kadınları destek için başörtüsü takmaya çağırdı.

Yeni Şafak ve
10:42 - 18/12/2015 Cuma
Güncelleme: 21:56 - 20/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

Şikago Wheaton Üniversitesi Siyasal Bilimler bölümü Profesörü Larissa Hawkins, Paris ve Kaliforniya'da yapılan terör saldırılarının ardından Müslümanlara destek olmak amacıyla taktığı başörtüsü sebebiyle işinden oldu. Üniversite yönetimi profesör Hawkins'in üniversitedeki görevine son verdi.



Hristyan olan Profesör Hawkins İslam ile Hristiyanlık arasında güçlü bağlar olduğunu belirterek İslam'a karşı olan tüm düşmanca tavır ve davranışların karşısında olduğunu söyledi.



Hawkins faceboook hesabından Hristiyan kadınlara kilisede ayin sırasında başörtü takmaya davet ederek "Allah Müslümanları da Hristiyanlar gibi aynı topraktan (çamurdan) yarattı" dedi.


This morning, I partook of the Eucharist, the culmination of the Christian liturgy where Christians through the...Posted by Larycia Alaine Hawkins on 13 Aralık 2015 Pazar


Müslümanların yanında ve onlarla dayanışma içerisinde olacağını vurgulayan Hawkins, "Müslümanlar da biz Hristiyanlar gibi kutsal kitaba inanıyor ve tek Allah'a ibadet ediyor" dedi.



Üniversite yönetimi, düşünceleri ve başörtüsü sebebiyle Profesörü Larissa Hawkins

hakkında soruşturma açarak görevine son verilmesine karar verdi. Kararın ardından Hawkins yine facebook hesabından bir teşekkür yazısı ile işine son verildiğini duyurdu .


Faith, hope, and love. These remain. But the greatest of these is love.Love abounds. And it is redounding to me in...Posted by Larycia Alaine Hawkins on 16 Aralık 2015 Çarşamba

#Larissa Hawkins
#Şikago​ Üniversitesi Siyasal Bilimler bölümü
8 yıl önce