|

Müslümanların hakkına saygı duy

ABD’nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ülkenin yeni başkanı seçilen Donald Trump’ın, aralarında Müslümanların da olduğu tüm Amerikalıların haklarına saygı göstermesi çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 22:26 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

ABD'de Müslümanları temsil eden en etkin kuruluş olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) başkent Washington'daki merkezinde 8 Kasım seçimlerinin sonuçlarına ilişkin basın toplantısı yapıldı. CAIR Direktörü Nihad Awad, toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerden zaferle çıkan Donald Trump'ı tebrik etti. Seçim kampanyası döneminde Trump'ın Müslümanlara yönelik tavrını hatırlatan Awad, yeni başkanın Müslümanlar dahil tüm Amerikalıların haklarına saygı göstermesini istedi.



BİZİM DE ÜLKEMİZ


Awad, şunları söyledi: “Seçimi kimin kazandığına veya kaybettiğine bakılmaksızın, Amerikalı Müslümanlar burada olmaya devam edecek. Hiçbir yere gitmiyoruz, susturulup dışlanmayacağız. Amerikan Müslüman toplumu bağnazlıkla mücadeleye etmeye, kanunlara uymaya ve tüm Amerikalıların haklarını ve özgürlüklerini korumaya devam edecek. CAIR, milletimize kimin liderlik ettiğine bakmaksızın Müslüman toplumunun korkusuz ve ilkeli savunucu olmayı sürdürecek.” Nihad Awad, ABD'de yaşayan ancak gelecek endişesi taşıyan Müslümanlara da seslendi. ABD'nin onların da memleketi olduğunu vurgulayan Awad, “Siz de diğer tüm Amerikalılar gibi aynı hak ve sorumluluklara sahipsiniz” dedi.



MÜSLÜMANLARI HEDEF ALMIŞTI


Ülkenin 45'nci başkanı seçilen Donald Trump, seçim kampanyası süresince birçok kez Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Müslümanların ABD'ye girişinin durdurulmasını isteyen Trump, ülkedeki camilerin de kapatılması çağrısı yapmıştı.





O konuşmayı siteden kaldırdı


ABD'nin tarihi seçiminde sandıktan zaferle çıkan Donald Trump'ın, Müslümanların Amerika'ya girişinin geçici olarak engellenmesiyle ilgili video ve açıklamaları resmi web sitesinden çıkarıldı. Seçimlerin yapıldığı 8 Kasım sabahı Donald Trump'ın web sitesinden ulaşılabilen sayfa, akşam saatlerinde yayından kaldırıldı. Onun yerine Trump'ın seçim kampanyasına bağış linki kondu. Independent gazetesi, Trump'ın sayfasında yapılan değişikliği internet üzerinden yayın yapan sitelerin kaydını arşivleyen Wayback Machine'in verilerine dayanarak belirledi.



SEÇİM AKŞAMI DURUYORDU


Son seçimden zaferle çıkarak Amerika'nın 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Kasım 2015'te Paris'te meydana gelen terör saldırıları sonrasında yaptığı konuşmada, “Ne halt olduğunu anlayana kadar, tüm Müslümanların ülkeye girişi geçici olarak engellenmeli” diyerek tepkileri üzerine çekmişti. Trump ve destekçileri, Müslümanların ülkeye girişi ile ilgili yasaklama fikrini sürekli savundu. Onlara göre, böyle bir önlem Amerika'nın güvenliği içindi ve din ayrımcılığıyla ilgisi yoktu. Trump'ın, “Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanmasını” savunan video ve yazısı seçim akşamında kadar sitede duruyordu.


#ABD
#İslam İlişkileri Konseyi
#Donald Trump
7 yıl önce