|

Müslümanların sesi olacağım

İskoç Ulusal Partisi'nden İngiliz meclisine girme hakkı kazanan Tasmina Ahmed Sheikh, sadece İskoçya'daki değil Birleşik Krallık'taki tüm Müslüman topluluklarla irtibatta olma mesajı verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:59 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan genel seçimle İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) ilk Müslüman kadın milletvekili seçilen Tasmina Ahmed Sheikh, Müslüman toplumun sesi olacağının sinyallerini verdi. AA'ya konuşan Pakistan asıllı Sheikh, İskoçya'daki Ochil ve Güney Perthshire bölgesinde İşçi Partili rakibini yaklaşık 10 bin oy farkla geride bırakan Sheikh, İngiliz Parlamentosuna seçilmekten duyduğu memnuniyetini “İskoçya'dan parlamentoya seçilen ilk Müslüman kadınım. Bu harika. İşçi Partisi bölgemde koltuğunu kaybetti. İskoçya'da seçilerek göreve gelen tek Müslüman temsilci şu anda benim” sözleriyle dile getirdi.



EŞİTLİK VE ADALET VURGUSU


Yaklaşık 2 milyon 800 bin Müslüman'ın yaşadığı Birleşik Krallık'ta 8 Müslüman kadın milletvekilinden biri olan Sheikh ayrıca, “Sadece İskoçya'daki değil, tüm Birleşik Krallık'taki Müslüman topluluklarla irtibatta olmayı umuyorum. Müslüman toplumun beni eşitlik, adalet ve refah için haklarını savunacak bir irtibat noktası olarak görmelerini umuyorum. Seçim daha birkaç gün önce yapıldı ancak Müslüman toplumla iletişime geçmek için sabırsızlanıyorum. Umarım onlar da bana ulaşırlar” diye konuştu.


#müslüman milletvekilleri
#İskoç Ulusal Partisi
#Birleşik Krallık
9 yıl önce