|

Nadir: Masumiyetime inancım var

Asil Nadir, "Bu davanın adil bir şeklide son bulmasını ümit ediyorum" dedi.

Cihan
00:00 - 26/08/2010 Perşembe
Güncelleme: 09:39 - 26/08/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Nadir: Masumiyetime inancım var
Nadir: Masumiyetime inancım var

İngiltere'den 17 yıl önce kaçan ünlü Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, bugün İngiltere'ye dönüyor. Ünlü işadamı, geçtiğimiz aylarda İngiltere'deki bir mahkemeye yaptığı başvuruda, tutuksuz yargılanması halinde bu ülkeye dönebileceğini iletmişti. Mahkeme de talebi kabul etmişti.


Kuzey Kıbrıs'taki evinden Onur Air havayollarına ait bir uçakla bugün Luton Havaalanı'na inecek olan Asil Nadir, The Times gazetesine verdiği demecinde davanın adil bir şekilde sonlanmasını umut ettiğini dile getirdi.


"Kararlıyım"diyen Asil Nadir, "Yıllardır uğraştığım bu iş artık sonuçlanmak üzere. 30 yıldan fazladır İngiliz vatandaşıyım. Hiç bir kötülüğüm olmadı. Adil bir yargılanmayı hak ediyorum. Tek güvendiğim şey, masumiyetime olan inancımdır." dedi.


1980'li yıllarda İngiltere'nin en büyük ilk 100 şirketi arasında yer alan Polly Peck'in eski sahibi Asil Nadir, artık eskisi gibi İngiltere'nin en zengin işadamları listesinde yer almıyor.


Asil Nadir, sahibi olduğu şirket ortaklarını dolandırdığı ve buradan elde ettiği haksız kazancı Türkiye'deki banka ve şirketlerine aktarmakla suçlanıyor.


Bu arada Asil Nadir'in Londra'ya bugün eşi Nur Nadir ile birlikte gelmesi bekleniyor.

14 yıl önce