|

NATO ve Almanya'dan Erdoğan’a Ukrayna teşekkürü

NATO ve Almanya’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm bulmak için başlattığı diplomatik girişime destek ve teşekkür geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan’ı telefonla aradığını belirterek, “Siyasi çözüm bulunması için aktif desteği ve kişisel çabalarından dolayı kendisine teşekkürlerimi ilettim” dedi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burger de Türkiye’nin çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

00:00 - 8/02/2022 Salı
Güncelleme: 23:00 - 7/02/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm bulmak için başlattığı diplomatik girişime
NATO ve Almanya
’dan teşekkür açıklamaları ile destek geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,
NATO
Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin son bulması için Türkiye olarak gereken gayreti gösterdiklerini ve tansiyonu düşürme mantığıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görüşmelere memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile çeşitli vesilelerle paylaştığını kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg
, Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm bulunmasına yönelik aktif desteği ve kişisel girişimlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Almanya Dışişleri Bakanlığı
Sözcüsü Christofer Burger de Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin çabalarının memnuniyetle karşılandığını söyledi.
Burger, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, “Mevcut ihtilafın çözümüne yönelik her katkı elbette memnuniyetle karşılanmaktadır” diyen Burger, Türkiye’nin
NATO
partneri olduğunu ve Türkiye ile
NATO
kapsamında koordinasyon içinde bulunulduğunu kaydetti.
#​NATO
#Almanya
#Ukrayna
#Recep Tayyip Erdoğan
#Jens Stoltenberg
2 yıl önce