|

Netanyahu da 10 yıl akımına katıldı: İsrail zulmünü paylaştı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medyada paylaşılan #10YearChallenge "10 yıl meydan okuması" ekolüne, İsrail'in ‘Güvenlik Bariyeri’, Filistinlilerin ise ‘Utanç Duvarı’ olarak adlandırdığı duvarla katıldı.

Yeni Şafak
15:11 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 15:52 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Netanyahu'nun sosyal medyadaki paylaşımı.
Netanyahu'nun sosyal medyadaki paylaşımı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medyada ekol haline gelen #10YearChallenge "10 yıl meydan okuması" Filistin'i tel örgülerle çevrelemiş duvarla katıldı.

Netanyahu, sosyal medya ekolüne İsrail ‘Güvenlik Bariyeri’, Filistinlilerin ise ‘Utanç Duvarı’ olarak adlandırdığı duvarla katılması dikkat çekti.

#10YearChallenge pic.twitter.com/8rX4elCwmq

Hayalet kasabalar

Duvarın hemen yanından geçtiği yerleşim birimlerinde yaşayan insanların evlerini terk ederek bölgeden ayrılması sebebiyle El Cib ve El Kudeyra kasabaları birer hayalet kenti andırıyor.

Evlerin kırık camlarından dışarı uçuşan perdeler, kilitli dükkanlar, ibadete kapanmış camiler, bölgede uzun zaman önce oldukça hareketli bir yaşamın olduğuna dair işaretler veriyor. Şimdilerde ise duvar boyunca kilometrelerce yapılan bir yolculukta, birkaç başıboş hayvan dışında hiçbir canlı izine rastlanmıyor.

Öte yandan drenaj kanallarını kapatması sebebiyle duvar sellere de sebep oluyor. Aşırı yağışlı havalarda yağmur suları duvar boyunca ilerleyerek önüne kattığı ne varsa sürükleyip, büyük felaketlere ve su taşkınlarına neden oluyor.

#İsrail
#Filistin
#Netanyahu
5 yıl önce