|

Netanyahu''nun Papa yalanı

İsrail Başbakanı Netanyahu''nun altı gün önce, İtalya ziyaretinde Papa ile de görüşeceği yönündeki açıklamasının yalan olduğu ortaya çıktı.

Roma
00:00 - 23/10/2013 Wednesday
Güncelleme: 23:40 - 22/10/2013 Tuesday
Yeni Şafak
Netanyahu''nun Papa yalanı
Netanyahu''nun Papa yalanı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu''nun altı gün önce, İtalya ziyareti sırasında Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile de görüşeceğini açıklaması altı gün sonra yalanlandı. Dünya Bülteni''nde yer alan haberde Haaretz gazetesi, Başbakan Netanyahu''nun Katoliklerin lideri Papa ile görüşmeyeceğini, çünkü Papa Franciscus''un böyle bir görüşmeden haberdar olmadığını yazdı.

ÇOK ÇABALADILAR!

İsrail''in diplomasi dünyasında mahçup olmasına yol açan gelişme Haaretz''de şöyle duyuruldu: ''Vatikan, Netanyahu''nun Roma ziyaretinden ve Papa ile görüşme niyetinden, medya üzerinden haberdar olmuş. Daha sonra İsrail makamları, bu görüşmenin gerçekleşmesini sağlamak için çok çabaladı, fakat çabalar boşa gitti. Vatikan temsilcileri dün İsrail''in İtalya başkonsolosu Naor Gilon''a, Papa''nın İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmeyeceğini resmen bildirdi. Netanyahu''nun yardımcıları ise buna çok kızdılar.''


11 years ago