|

New York'ta Türk öğrenciler bilgilendirildi

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği'nin ortaklaşa girişimleriyle, New York ve yakın eyaletlerde yüksek lisans ve üstü üniversite öğrencilerine yönelik, statülerini koruma ve kısa yoldan iş hayatına atılma yollarıyla ilgili Türkevi'nde bir toplantı düzenlendi.

Aa
00:00 - 22/02/2013 пятница
Güncelleme: 08:35 - 22/02/2013 пятница
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Toplantı hakkında açıklama yapan Başkonsolos Levent Bilgen, 80 kadar öğrencinin katılımının gerçekleştiği toplantı hakkında bilgi verdi.

Bilgen, özellikle eğitimlerini tamamlama aşamasındaki öğrencilerin statülerini yasadışı duruma düşürmemek için nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda, yetkililerden bilgi almalarını sağladıklarını ifade etti.

-BM'de staj ve iş imkanı-

Başkonsolos Levent Bilgen, ''Etkinliğimizi iki bölüme ayırdık. İlk bölümde, burada kalıp (ABD'de) birazcık da iş hayatında tecrübe edinmek isteyen genç arkadaşlarımızın, yasadışı bir statüye düşmeden, buradaki çalışma dünyasına atılımlarını nasıl gerçekleştirebilecekleri konusunda Amerikan devlet kurumlarındaki üst düzey bir toplumla ilişkiler mensubu yetkilisinden, birinci ağızdan bilgi almalarını sağladık'' dedi.

Toplantıda öğrencilerin mezuniyetten sonra staj dönemi için nasıl başvuru yapabileceklerini öğrendiğini ifade eden Bilgen, şunları söyledi:

"Akabinde çalışma izni için yapılması gereken prosedür hakkında hangi rehber kaynaklara başvurabilirler o konuda pratik bilgiler aldılar. Programın ikinci kısmında da Daimi Temsilciliğimizin hazırlığı çerçevesinde BM'den insan kaynakları biriminden yetkili Johan Ericson gelerek, BM de staj ve iş imkanları konusunda ayrıntılı bir bilgi verdi.

BM sadece uluslararası ilişkiler alanında değil, işletme ekonomi ve diğer uzmanlık alanlarında da istihdam ve staj imkanları sunan, en büyük uluslararası örgüt.

Toplantının her iki bölümünün de gayet ilgi çektiğini müşahede ettik. Bu hizmeti sağlamaktan memnunuz, genç arkadaşlarımız cevval bu konularda, bir heyecan içindeler, hayata atılmanın eşiğine gelmişler.''

New York Başkonsolosluğu'nda 5 aydır Eğitim Ateşeliği görevini yürüten İlhan Çoban da Türkiye'den ABD'ye gelen burslu ve kendi imkanları ile eğitim gören öğrenciler için gerçekleştirilen toplantının beklenenden fazla bir katılımla gerçekleştiğini ve çok ilgi gördüğünü kaydederek, ''ilk ağızdan en yetkili makamlara sorularını sorma imkanı bulmalarının gelecekleri açısından çok etkili olacağına inanıyorum'' dedi.

New York Üniversitesi Avrupa Bilimleri master mezunu Demet Duran ve Birimmar Kolej'de 3. sınıfta Ekonomi okuyan Gizem Aydın, toplantı hakkında memnuniyetlerini ifade ederek, ''Amerika'da başkonsolosluk binasında Türk makamları tarafından bu tür hizmetlerle desteklendiğimizi görmek, kendimizi iyi hissetmemizi sağladı'' diye konuştu.


11 лет назад