|

Norveç Müslüman istihbaratçı arıyor

Müslüman ajan arayan ülkeler arasına Norveç de katıldı. Ülkenin güvenlik birimi PST, Müslüman örgüt üyelerine karşı Müslüman ajan istediklerini açıkladı

Dış Haberler
00:00 - 23/02/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:26 - 23/02/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Norveç Müslüman istihbaratçı arıyor
Norveç Müslüman istihbaratçı arıyor

Norveç'te Ulusal Güvenlik ve İstihabarat Servisi (PST) Başkanı, Müslüman örgüt üyeleri hakkında daha fazla bilgi ağına ihtiyaç duyduklarını bu nedenle Müslüman ajan aradıklarını açıkladı. İşe alacakları Müslüman ajanlarda aradıkları özellik ise Norveç kökenli olmaması.

Norveç'te yayınlanan Aftenposten gazetesine bir demeç veren PST Başkanı Jorn Holme, 'Çok çeşitli kültürlerden gelen ve farklı backgroundlara sahip kişilere ihtiyacımız var. Hiçkimse bir yerin dilini ve kültürünü oranın insanından daha iyi bilemez' ifadelerini kullandı. Holme ayrıca 'bunun 'politik olarak doğru' olduğunu çünkü bilgiye ihtiyaçları olduğunu söyledi.


İŞÇİ DE İSTEMİŞTİ

Geçtiğimiz Salı günü Norveç'- teki terör tehdidiyle ilgili yıllık raporunu yayınlayan (http:// www. aftenposten.no/english/local/article2264811.ece) PTS, yakın zamanda kendilerine, aranan özelliklerde 450 başvuru yapıldığını bunların 50'sinin akademik kariyer sahibi olduklarını ifade etti. Norveç, geçen haftalarda da işçi açığını kapatmak için Türkiye'den 100 bin kalifiye eleman istemişti.

16 yıl önce