|

Norveç'te NATO'ya ait bir Amerikan uçağı düştü

Norveç'te kuzeyinde NATO'ya ait bir askeri uçağın düştüğü bildirildi. Norveç devlet televizyonu NRK, 4 kişilik NATO uçağının "Soğuk Mukabele 2022" (Cold Response 2022) NATO tatbikatını icra ederken düştüğünü belirtti.

02:00 - 19/03/2022 Cumartesi
Güncelleme: 03:07 - 19/03/2022 Cumartesi
AA
Norveç'teki arama kurtarma ekipleri, düşenr Amerikan MV-22 Osprey uçağını arıyor.
Norveç'teki arama kurtarma ekipleri, düşenr Amerikan MV-22 Osprey uçağını arıyor.

Norveç devlet televizyonu NRK, 4 kişilik NATO uçağının "Soğuk Mukabele 2022" (Cold Response 2022) NATO tatbikatını icra ederken düştüğünü belirtti.

Kuzey Norveç Ana Kurtarma Merkezi (HRS) Basın Sözcüsü Jan Eskil Severinsen, bölgede aramalara devam ettiklerini ve içinde 4 kişi bulunan uçağın düştüğünü tespit ettiklerini söyledi.

ABD DOĞRULADI


  • ABD Deniz Piyadeleri sözcüsü Maj. Jim Stenger yaptığı açıklamada, "Deniz Piyadeleri MV-22B Osprey uçağının karıştığı bir olayın meydana geldiğini doğrulayabiliriz." dedi. "Uçak, olay sırasında COLD RESPONSE 22 Tatbikatı kapsamında Norveç'te eğitim veriyordu."

Bölgede kötü hava koşullarından dolayı aramanın zor geçtiğini aktaran Severinsen, mürettebatın sağlık durumu hakkında bilgilerinin olmadığını kaydetti.

Norveç Silahlı Kuvvetler İletişim Başkanı Ole Christian Emaus da uçaktakilerin uyruğunu bilmediklerini vurgularken, uçağın Amerika'ya ait bir NATO uçağı olduğunu sözlerine ekledi.

SOĞUK SAVAŞTAN BU YANA YAPILAN EN BÜYÜK TATBİKAT

  • Şu anda, Kuzey Norveç'te, Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana en büyük NATO tatbikatlarından biri olarak tanımlanan Soğuk Mukabele 2022 NATO tatbikatına katılan 3 bin ABD Deniz Piyadesi var. Bu yılki tatbikata toplam 30 binasker katılıyor.
  • Her iki yılda bir düzenlenen tatbikat, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden çok önce planlandı ve çok uluslu NATO kuvvetlerinin Kuzey Kutbu'nda nasıl faaliyet gösterecekleri konusunda eğitilmesine yardımcı oluyor.

#Amerika
#NATO
#Norveç
#Ole Christian Emaus
2 yıl önce