|

O hendekler kurmay aklı

Terör örgütü PKK’nın Afrin bölgesinde irtibat hendeklerinin yanısıra özel hendeklerle tankları tehlikeli bölgelere yönlendirmeyi hedeflediği saptandı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Bu tahkimatın arkasında kurmay akıl var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2018 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 4/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ağar: Örgüt 5-6 yıllık bir çalışma sonucu bu tahkimatı yapmış.
Ağar: Örgüt 5-6 yıllık bir çalışma sonucu bu tahkimatı yapmış.

Afrin dağları ve meskûn mahallerinde PKK’nın oluşturduğu tahkimatın ‘Anadolu’nun Ortadoğu’da bir etki üretmesini engellemek üzere’ inşa edildiğine dikkat çeken Ağar, sözkonusu bölgenin 26 Ekim 1918’de 1. Dünya Savaşı’nın son meydan muharebesine de evsahipliği yaptığını hatırlattı. Ağar devasa hendeklere ilişkin şu noktalara işaret etti:


KALLEŞÇE BİR PLAN

“Burada amaçlananı görmeye başladık. Ele geçirilenler arasında tank hendekleri var. 3 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde. İrtibat hendeği değil bunlar. Tanklar için özel yapılmış hendekler. Neden bunları yapıyorlar? Hendeklerden geçemeyecek tankları ve diğer paletli-tekerlekli zırhlı unsurları istedikleri taraflara yönlendirerek oluşturdukları ölüm bölgelerinde tanksavarlarla, gelişmiş patlayıcılarla imha etmek istiyorlar. PKK’nın böyle bir niyeti ve maksadı var. Engeller, patlayıcılar, konvansiyonel ve sofistike silahlarla harekâtı etkisizleştirmek istiyorlar. Ayrıca PKK, sivilleri de canlı kalkan olarak kullanmayı sürdürüyor. Bunların hepsi biraraya geldiğince PKK’nın çok kalleşçe bir plan yaptığını görüyoruz. Afrin karasalında ortaya çıkarılan, ele geçirilen bu tahkimatta sadece eğitilmiş bir PKK’lı aklı bulunmuyor. PKK’nın bu denli bir tahkimat üretmesinin ardında bir kurmay akıl var. Örgüt 5-6 yıllık bir çalışma sonucu bu tahkimatı yapmış.”

#Afrin
#PKK
#Hendek
6 yıl önce