|

O uçağa çalıntı pasaportla binenler tespit edildi

Kayıp Malezya uçağında çalıntı pasaportlarla seyahat eden iki yolcunun fotoğrafları yayınlandı. Yolculardan birinin 19 yaşında bir İranlı olduğu açıklandı. Diğer yolcunun ise kimliği tespit edilemedi.

İha
00:00 - 11/03/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 12:04 - 11/03/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
O uçağa çalıntı pasaportla binenler tespit edildi
O uçağa çalıntı pasaportla binenler tespit edildi

Malezya polis yetkileri Pouria Nur Muhammed Mehrdad (19) ismindeki İranlı gencin Almanya''ya iltica amacıyla seyahat ettiğini duyurdu. Uzmanlar çalıntı pasaport olayının bir güvenlik ihmalini düşünse de yasadışı göçlerin merkezi addedilen bölgede benzer olayların oldukça yaygın yaşandığını dile getiriyor.

Malezya Polis Müfettişi Halid Ebu Bekir, genç İranlının terörist bir grubun üyesi olmadığını, yetkililerin Almanya Frankfurt''ta oğlunu bekleyen anneyle bağlantıya geçtiğini söyledi. Malezyalı yetkililerin açıklamasını destekler nitelikte bir bilgi de Kuala Lumpur''da yaşayan genç bir İranlıdan geldi. Genç, çalıntı pasaportlu İranlı yolcuyla okul arkadaşı olduğunu, her ikisinin de Avrupa''ya yerleşmeyi arzu ettiklerini açıkladı.

Tayland''dan gelen bir haberde, orta yaşlı iki İranlı''nın seyahat acentesinden iki adet Pekin-Amsterdam bileti satın alındığı doğrulandı.

٪d سنوات قبل