|

O vaatler Taşnak’ı sevindirdi

HDP’nin seçim bildirgesinde yeralan “Soykırımı tanıyacağız” sözü, Ermenistan’daki Taşnak Partisi’nde heyecanla karşılandı. HDP ile temas halinde olduklarını söyleyen Taşnak Sözcüsü Giro Manoyan, “Soykırımı tanıyan HDP ile işbirliği bizim için önemli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:19 - 22/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Seçim bildirgesinde “Ermeni soykırımını tanıyacağız” vaadinde bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a Taşnak Partisi yeşil ışık yaktı. Ülkede radikal milliyetçi söylemle ön plana çıkan Ermeni Taşnak Partisi'nden, “HDP ile temas halindeyiz” açıklaması geldi. Birinci Dünya Savaşı süresince ve öncesinde de 'Bağımsız Ermenistan' için Doğu Anadolu'da birçok katliama imza atmış Taşnak Cemiyeti'nin bugünkü lideri Giro Manoyan, “HDP ile birtakım temaslarımız oluyor. HDP soykırımı tanıyor. Bu bağlamda bizim partimiz için HDP ile işbirliği kurmak önemli. Bazı Kürtler de soykırımı tanıyor ancak bazıları ise kabul etmiyor. Bazı Ermeniler bu işbirliğine karşı çıkabilirler. Ama bizim partimizin amacı işbirliği yapmak ve onlarla bir konuşma platformu oluşturmak. İşbirliği için yollar bulmamız gerekiyor. HDP ile konuşabiliyor, iletişime geçebiliyoruz. Çünkü geçen yerel seçimlerde de Ermeni ve Süryani gibi çeşitli adayları olmuştu” ifadelerini kullandı.



'TOPRAK TALEBİM VAR'


Ermenistan'da iktidarla birlikte Meclis'te 5 parti bulunuyor. Bu partilerden biri olan Taşnak'ın lideri Manoyan, ABD Başkanı Barack Obama'nın 1915 olaylarını 'büyük felaket' olarak nitelemesini de eleştirdi. Ermenistan'ın Türkiye'den hiçbir zaman toprak talebi olmadığını ileri süren Manoyan, bu taleplerin şahıslar bazında olduğunu savundu. Türkiye'nin Ermenilere mülk iadesini, yapılan protokollerle Ermenistan'ın Karabağ konusunda Azerbaycan'ın isteği doğrultusunda hareket etmesine bağladığını dile getiren Manoyan, “Bu ön şartlara karşıyız. Bizim şahsi olarak toprak talebimiz olabilir, çünkü dedemin evi Türkiye'deydi” diye konuştu.


#Taşnak Partisi
#Selahattin Demirtaş
#Giro Manoyan
9 yıl önce