|

Obama istedi kampları gezdiler

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Başkanı Shah ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı konteyner kenti ziyaret etti.

Aa
00:00 - 27/11/2012 Tuesday
Güncelleme: 20:25 - 27/11/2012 Tuesday
Yeni Şafak
Obama istedi kampları gezdiler
Obama istedi kampları gezdiler

USAID Başkanı Rajiv Shah ve Francis Ricciardone, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'ın eşlik ettiği ziyaret kapsamında konteyner kentteki anaokulu, kreş ve sosyal tesisleri gezdi, Suriyeli bir aileyi kaldığı konteynerde ziyaret ederek bir süre görüştü.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ise ziyaret boyunca gördükleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Konteyner kenti ziyaret etmenin ''çok güzel'' olduğunu söyleyen Ricciardone, şöyle konuştu:

''Buradaki Suriyelilerle birlikte olmak, onların Türk öğretmenlerinden, idarecilerinden almış oldukları destekleri görmek, onların hikayelerini duymak gerçekten duygusal. Hem Arapça hem de Türkçe olarak öğrenen bu Suriyelilerin çocuklarına verilen hizmetlerin çok güzel bir yansımasını, güler yüzlerini görüyoruz.

Burada tabii yaptıklarımızdan dolayı bütün Türk halkının gurur duyması gerekir. Bizler de bu yapılan işlerde Amerikan halkı olarak ve Amerikan Hükümeti olarak gururlu bir şekilde partner olduğumuzu görüyoruz.''

''Başkan Obama, gönderdi''

USAID Başkanı Rajiv Shah ise Türk hükümetinin yaptığı yardımları yerinde görmek için geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Başkan Obama bizi buraya görevli olarak gönderdi. Türk hükümetinin bu yardımlarını hem yerinde görmek ve hem de Suriye halkına yardımların yerinde ulaştırılmasını sağlamak için geldik. Türkiye'nin burada, yerlerinden, evlerinden olmuş Suriyelilere vermiş olduğu desteğin gerçekten mükemmel olduğunu görüyoruz. Türkiye her gün hayatlar kurtarmakta. Türkiye her gün burada çocukları da eğitmekte."

11 years ago