|

Obama'dan özür dilerim

Başkanlık yarışı için ter döktüğü dönemlerde Obama'ya “negro” diyen ABD Senatosu'nun çoğunluk lideri Harry Reid pişman oldu ve “ırkçı ifadelerinden” dolayı özür diledi.

Washington
00:00 - 11/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 10/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Obama'dan  özür dilerim
Obama'dan özür dilerim

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Harry Reid, 2008 Başkanlık seçimleri kampanyası sırasında kullandığı “ırkçı ifadeler”den dolayı ABD Başkanı Barack Obama'dan özür diledi. Time dergisinden gazeteci Mark Halperin ve New York dergisi yazarı John Heilemann'ın kaleme aldığı, “Game Change” (Oyun Değişikliği) adlı yeni kitapta Reid'in, özel sohbet sırasında Obama'yı “açık tenli bir Afrikalı Amerikalı” ve “negro lehçeli” olarak tarif ettiği ve bu sayede siyahi bir aday olarak başarılı olabileceğini söylediği belirtiliyor. Reid, “Uygunsuz sözlerimden dolayı, Amerikalıları, özellikle de Afrikalı Amerikalı rencide ettiğim için içten özür diliyorum” dedi.


“ÖZRÜNÜ KABUL ETTİM”

Reid'in bu açıklamasının ardından Obama da bir açıklama yayımlayarak, Reid'in özrünü kabul etti. Obama, açıklamasında, “Reid'in özrünü kabul ettim, çünkü onu yıllardır tanıyorum, sosyal adalet konularında gösterdiği güçlü liderliği gördüm ve kalbinin içindekileri biliyorum. Bana göre dosya kapanmıştır” dedi.



14 yıl önce