|

Obama''nın yerine ulusa seslendiler

ABD Başkanı, bu haftaki konuşmasında kameraların karşısına Connecticut katliamında 6 yaşındaki oğullarını kaybeden Wheeler ailesini geçirdi.

Aa
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:01 - 14/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Obama''nın yerine ulusa seslendiler
Obama''nın yerine ulusa seslendiler

ABD Başkanı Barack Obama, silah kontrol yasasının çıkması için elindeki tüm imkanları kullanmaya devam ediyor. Geçen haftalarda özellikle katliamların yaşandığı eyaletleri gezerek halkı duyarlılığa çağıran, silahlı şiddet eylemleri nedeniyle yakınlarını kaybedenleri Beyaz Saray''da ağırlayan Obama, bu kez de ''Haftalık Ulusa Sesleniş'' konuşmasında yeniliğe gitti.

EKRANLARDAN AĞLADI

Amerikalılar, bu hafta Ulusa Sesleniş''te kameralar karşısında Obama''yı değil, gözleri yaşlı bir çift buldu. Aralık 2012''deki Connecticut saldırısında 6 yaşındaki oğlunu yitiren anne Francine Wheeler, eşi David ile Amerikalılara seslendi. Küçük oğlu Ben''in hain biri saladırıda öldürüldüğünü söylerken ağlayan anne Wheeler, bazılarının Connecticut''ta yaşananların ülkede yarattığı acılarının azaldığını savunduğunu belirterek, ''Ama bizim için değil, bize hala dün yaşanmış gibi geliyor'' dedi. Wheeler, Senato''yu ikna etmek ve sağduyuya dayalı silah kontrol yasasının geçirilmesini sağlamak gerektiğini ifade etti.


11 yıl önce