|

Obama'ya küfreden Duterte'den açıklama

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, ABD Başkanı Obama'ya küfrettiği sözleri hakkında açıklama yaptı. "Sözlerimi kişisel algılamayın" diyen Duterte, "Obama'yla kavga etmek istemem. Ben Beyaz Saray sözcülerine sinirlendim" dedi.

Yeni Şafak
10:12 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 10:34 - 6/09/2016 Salı
Yeni Şafak
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama'ya küfretti.



Duterte'nin Filipinler'deki uyuşturucu tacirlerine ölüm cezasını eleştiren Obama'ya küfreden Duterte, "Bana hesap soramazsın" açıklamasını yapmıştı. Duterte'nin küfürlü sözlerinden sonra Beyaz Saray, bugün yapılacak olan Obama-Duterte görüşmesinin iptal edildiğini açıkladı.



Görüşmenin iptalinin ardından açıklama yapan Duterte, "Sözlerimi kişisel algılamayın" ifadelerini kullandı. Duterte şöyle konuştu;



"Obama ile kavga etmek istemiyorum. Yeryüzündeki en güçlü lider Obama" dedi. Yaptığı tepki çeken açıklamaların ardından geri adım atan Duterte, Beyaz Saray sözcülerinin 'insan hakları' konusunda nutuk çekmesinden rahatsız olduğunu kaydetti.



Filipinler lideri Duterte, uyuşturucu ticaretine karşı giriştiği savaşta "yasal sınırlar içerisinde" kaldığını iddia ederek, "Çocuk mu öldürdüm? Esed ya da diğer idiotlar gibi bomba mı attım?" diyerek kendini savundu.



Duterte, Beyaz Saray'dan yapılan "Görüşme iptal edildi" açıklamasına karşılık, "Karşılıklı olarak görüşmenin şimdi yapılmasının uygun olmadığına karar verdik" dedi.



  • Ülkedeki uyuşturucu sorununu çözme vaadiyle göreve gelen Duterte, uyuşturucu satıcılarına karşı sert politikalarıyla biliniyor. Filipinler'deki uyuşturucu kullanan ve satanlara karşı yapılan operasyonlarda şimdiye kadar 2 bin 400'den fazla kişi hayatını kaybetti.







#Filipinler
#Duterte
#Obama
8 yıl önce